T24 | Viro on kahvilapäivien ja ravintolaviikkojen maa - Katso lista kiinnostavista tapahtumista

Viime viikonloppuna Tallinnan naapurikunnassa Viimsissä vietettiin kotikahviloiden päivää. Tänä vuonna kaksipäiväisessä tapahtumassa oli mukana yli 60 kahvilaa, joista osa sijaitsi venematkan päässä Pranglin saarella.

Kesä on Virossa erilaisten ruokatapahtumien ja kahvilapäivien huippusesonkia. Kesä-, heinä- ja elokuussa lähes joka viikonloppu on jonkinlainen ruokatapahtuma jossain päin Viroa. Varsinkin kotikahvilapäivistä on tullut suosittu osa erilaisia tapahtumia. Niiden aikana kuka tahansa voi avata kahvilan kotipihalleen ja tarjoilla siellä suosikkireseptiensä mukaan valmistettuja herkkuja.

Kotikahviloissa on tarjolla yleensä makeita ja suolaisia leivoinnaisia, mutta esimerkiksi Viimsin kotikahviloiden tuotevalikoimaan kuuluivat myös erikoisemmat herkut, kuten sushitorttu ja tacot.

Tallinna24 vieraili sunnuntaina Tallinn Supper Clubin emännän Kristina Luppin tacokojulla. Tarjolla oli sekä kala- että possutacoja, quesadilloja sekä empanadoja. Palan painikkeeksi tarjoiltiin olutta, jääkahvia ja vesimelonilimonadia. Autenttiset meksikolaisherkut maistuivat hyvin hellepäivänä.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun olen mukana Viimsin kotikahvilapäivässä. Seuraavan kerran tarjoilen tacoja omalla maatilallani Torgu talussa elokuun ensimmäinen päivä, Kristina Lupp kertoi.

Kaunis sää houkutteli tacokojulle paljon väkeä ja pelkästään lauantaina Kristina myi yli 100 tacoa. Mukana tapahtumassa oli myös Tiziana Schembri, joka omistaa Tallinnassa keramiikkastudion. Hänen johdollaan sai maalata perinteisiä meksikolaisaiheita pieniin keramiikkalautasiin.

Kahvilatapahtumat julkaisevat yleensä verkkosivuillaan tai Facebookissa kartan mukana olevista kahviloista, joten matkailijankin on helppo suunnistaa paikan päälle. Verkosta voi etsiä tietoa Viron kahvilapäivistä tai ravintolaviikoista hakusanoilla ”kohvikutepäev” ja ” restoranide nädal”.

Vielä tänäkin kesänä ehtii halutessaan osallistua moneen kiinnostavaan ruokatapahtumaan.

Esimerkiksi 26. heinäkuuta vietetään kotikahviloiden päivää Muhun saarella ja 30.7. Hiidenmaalla. Saarenmaan Kuressaaressa on 31.7.-1.8. ginifestivaali ja 22.-23. elokuuta Peipisijärven ympäristössä avautuu 175 kilometriä pitkä Peipsin ruokakatu, jonka varrella on monenlaisia pop up -ravintoloita tarjoamassa paikallisia herkkuja.

Syksyllä on vielä luvassa Saarenmaan ruokafestivaalit (3.-13.9.2020), Tallinnan ravintolaviikko (1.-7.11.2020), Läänemaan ruokaviikko (12.-22.11.2020) ja Tallinnan Black Food Festival (21.11.2020).

Tulevat kahvilapäivät & ravintolaviikot 2020

Heinäkuu

25.7. Prangllin saaren kahvilapäivä

26.7. Muhun kotikahviloiden päivä

26.7. Kiisan pikkukaupungin kahvilapäivä

30.7.-1.8. Hiidenmaan kotikahviloiden päivä

31.7.-18. Kuressaaren ginifestivaali

Elokuu

1.8. Kosen kunnan kotikahviloiden päivä

1.8. Suure-Jaanin puutarhakahviloiden päivä

1.-2.8. Põlvan kunnan kotikahviloiden päivä

8.8. Tarton ruoka- ja viinifestivaali

8.8. Imaveren kunnan kahvilapäivä

8.8. Lagedin pikkukaupungin kotikahviloiden päivä

8.8. Valgan kaupungin kahvilapäivä

8.8. Veskimetsän ja Mustjõen asuinalueiden buffet-päivä

9.8. Tammelinnan kaupunginosan kotikahviloiden päivä Tartossa

15.8. Haapsalun Makujen katu

15.8. Võrtsjärven laivakahviloiden päivä Etelä-Virossa

15.-16.8. Setukaisten kahvilapäivä

16.8. Kastren kunnan herkullisen ruoan tie -tapahtuma

16.8.Kohilan kunnan kotikahviloiden päivä

20.8. Ülenurmen puutarhakahviloiden päivä

22.-23.8. Peipsin ruokakatu

Syyskuu

3.-13.9. Saarenmaan ruokafestivaalit

12.9. Peipsin sipulitien buffet-päivä

13.9. Tarton Tähtveren kaupunginosan omenapäivä

13.9. Kuressaaren omenakahviloiden päivä

Lokakuu

9.-18.10. Ruoan ystävien ravintolaviikko Tallinnassa

Marraskuu

1.-7.11. Tallinnan ravintolaviikko

12.-22.11. Läänemaan ruokaviikko

21.11. Black Food Festival Tallinna

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut