T24: Suositusta virolaisesta Apteekkari Melchior -dekkarisarjasta tehdään kolme elokuvaa – Kuvaukset ovat parhaillaan käynnissä Tallinnassa

Thea Ekholm

Tänä kesänä Virossa on käynnissä ennätysmäärä elokuvien ja tv-sarjojen kuvauksia. Työn alla on viiden virolaiselokuvan ja kahden suomalaisen tv-sarjan kuvaukset.

Viron elokuvainstituutin johtajan Edith Sepan mukaan oli onni, että Viro sai koronaviruksen nopeasti hallintaan ennen kesää.

– Monissa maissa virustilanne on ollut vielä kesällä niin paha, että kuvauksia on pitänyt lykätä. Virossa elokuvien valmisteluaika on melko lyhyt, joten koronavirus on varmasti vaikuttanut elokuvien valmistumiseen, Sepa totesi Viron yleisradion haastattelussa.

Virossa kuvataan tänä kesänä kahta suomalaista tv-sarjaan. Toinen on vuonna 2021 Ylellä esitettävä Mieheni vaimo -sarja, jonka ohjaa Inari Niemi. Kahdeksanosainen sarja kertoo suomalaisesta liikemiehestä, jolla on ollut perhe sekä Suomessa että Virossa. Kaksoiselämä paljastuu, kun mies yllättäen kuolee. Pääosassa on Kristo Salminen.

Toinen tv-sarja on Mädät omenat, joka on Elisa Viihteen tuorein alkuperäissarja. Se tulee esitettäväksi Elisa Viihde Viaplayhin vuonna 2021. Sarja ohjaavat Marja Pyykkö ja Pamela Tola ja pääosissa näyttelevät muun muassa Satu Tuuli Karhu, Armi Toivanen ja Santeri Kinnunen.

Virolaisista elokuvaprojekteista suomalaisille on varmaankin tutuin Indrek Harglan suosituista keskiaikaan sijoittuvista Apteekkari Melchior -dekkareista kuvattava elokuvatrilogia, jonka juoni on koottu kaikista seitsemästä kirjasta. Elokuvien ohjauksesta vastaa Elmo Nügane.

Olevisten kirkon arvoitus oli ensimmäinen Indrek Harglan kirjoittama Apteekkari Melchior -dekkari. Into Kustannus

Kuvaukset alkoivat Tallinnassa heinäkuun puolessa välissä ja jatkuvat vuoden loppuun saakka. Elokuvien tuotantobudjetti on kuusi miljoonaa euroa. Apteekkarin roolissa on Märten Metsaviir ja muissa pääosissa näyttelevät Alo Kõrve ja Maarja Johanna Mägi.

Yksi elokuvien tuottajista Armin Karu kertoi Viron yleisradiolle, että tekijät haluavat luoda elokuviin tyypillisen keskiaikaisen Tallinnan tunnelman, joten kuvauspaikkoja rakennetaan Tallinnan lisäksi Narvaan, Purtseen, Saarenmaalle ja Latviaan. Esimerkiksi Tallinnan Toompeanmäellä tapahtuvat kohtaukset kuvataan Narvan linnassa.

Ensimmäinen Apteekkari Melchior -elokuva saapuu elokuvateattereihin syksyllä 2021 ja trilogian kaksi muuta osaa vuonna 2022.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Rantalentisporukka tutustui toisiinsa WhatsAppissa – Nyt kunnostetulle kentälle tulee innokkaita pelaajia ympäri Helsinkiä
 2. Terveyspomo: Koronan riehaantuminen uudestaan hyvin todennäköistä – näin Helsinki varautuu
 3. Helsingin kokonaispäästöt kasvoivat viime vuonna – päästöpomo kertoo syyn: "Paljon on vielä tekemättä"
 4. Tv-tähti myi Uunisaaren paratiisia 1,8 miljoonalla eurolla: Ostaja on Veikkausliigasta tuttu kiinteistöpohatta – "Kiva omistaa"
 5. Vandaaleista jaetaan "selkäkuvia" Facebook-ryhmissä – Poliisi: Kuvan levittäjä voi syyllistyä rikokseen
 6. Pääkirjoitus: Kasvisjuomat ja muu näpertely on silmänlumetta ja ilmastoirtopisteiden keräilyä
 7. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 8. Hampurilaisgrilli teki pieneltä tuntuneen muutoksen valikoimaansa – yrittäjä yllättyi: "Huomasin, että työmiehet eivät enää käyneet täällä"
 9. Poliisi kaipaa edelleen vihjeitä Kaivohuoneen pahoinpitelystä ja kuolemantuottamuksesta
 10. Virossa järjestetyssä tilaisuudessa altistui koronavirukselle kymmeniä suomalaisia, joista yli puolet helsinkiläisiä – näillä laivavuoroille he palasivat
 11. Yrityksen autolle on nimettävä käyttövastaava, muistuttaa poliisi – maksut liikennevirheistä kasautuvat omistajille
 12. Koronaviruksen pikatestausasema aukeaa Helsinkiin – tuloksen saa tunneissa
 13. "Osassa rakennusta on jopa sortumavaara" – kiistelty ostoskeskus kihisyttää Helsingissä, yrittäjä pelkää "aaveostaria"
 14. Miten onnistuu kimppa-asuminen koronan aikana? Vuokranantajat tekivät listan seikoista, jotka on hyvä ottaa huomioon
 15. Lisää rakentamista Otaniemeen: Biologin ja Meritekniikan alueista suunnittelukilpailu

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Merestä löytyi ruumiinosia Helsingissä – yhteyttä esimerkiksi paloittelusurmaan ei tämän hetken tiedon mukaan ole
 2. Saitko koronan salakavalan oireen? Älä viivyttele testiin menoa – ylilääkäri: "Altistuksia ehtii tulla enemmän"
 3. Hampurilaisgrilli teki pieneltä tuntuneen muutoksen valikoimaansa – yrittäjä yllättyi: "Huomasin, että työmiehet eivät enää käyneet täällä"
 4. Vandaaleista jaetaan "selkäkuvia" Facebook-ryhmissä – Poliisi: Kuvan levittäjä voi syyllistyä rikokseen
 5. Koronapandemian toinen aalto rantautuu Suomeen – Asiantuntija: "Nämä ovat nyt 2 ehdottomasti tärkeintä asiaa muistaa"
 6. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 7. "Osassa rakennusta on jopa sortumavaara" – kiistelty ostoskeskus kihisyttää Helsingissä, yrittäjä pelkää "aaveostaria"
 8. Tv-tähti myi Uunisaaren paratiisia 1,8 miljoonalla eurolla: Ostaja on Veikkausliigasta tuttu kiinteistöpohatta – "Kiva omistaa"
 9. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"
 10. Julkkisten uimarannalle perustama ulkokuntosali porskuttaa Helsingissä – "Jos joku ei halua maksaa, ohjaamme ilmaiselle paikalle"
 11. "Perämies on sitten jatkossa perähenkilö" – uudet sukupuolineutraalit nimikkeet saivat lukijoiden kielenkannat auki
 12. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 13. "Alueella saa haista muukin kuin raha" – saunojat pelkäävät, että helsinkiläisen luksusalueen asukkaat alkavat valittaa savusta
 14. Jan Vapaavuori: "Häiriökäyttäytyminen lisääntyi äkillisesti" – näillä keinoilla Helsinki lähestyy nyt nuoria
 15. Näitä makkaroita Suomessa syötiin ennen HK:n valtakautta – "Paistettiin runsaassa voissa"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.