T24 | Suositusta virolaisesta Apteekkari Melchior -dekkarisarjasta tehdään kolme elokuvaa – Kuvaukset ovat parhaillaan käynnissä Tallinnassa

Tänä kesänä Virossa on käynnissä ennätysmäärä elokuvien ja tv-sarjojen kuvauksia. Työn alla on viiden virolaiselokuvan ja kahden suomalaisen tv-sarjan kuvaukset.

Viron elokuvainstituutin johtajan Edith Sepan mukaan oli onni, että Viro sai koronaviruksen nopeasti hallintaan ennen kesää.

– Monissa maissa virustilanne on ollut vielä kesällä niin paha, että kuvauksia on pitänyt lykätä. Virossa elokuvien valmisteluaika on melko lyhyt, joten koronavirus on varmasti vaikuttanut elokuvien valmistumiseen, Sepa totesi Viron yleisradion haastattelussa.

Virossa kuvataan tänä kesänä kahta suomalaista tv-sarjaan. Toinen on vuonna 2021 Ylellä esitettävä Mieheni vaimo -sarja, jonka ohjaa Inari Niemi. Kahdeksanosainen sarja kertoo suomalaisesta liikemiehestä, jolla on ollut perhe sekä Suomessa että Virossa. Kaksoiselämä paljastuu, kun mies yllättäen kuolee. Pääosassa on Kristo Salminen.

Toinen tv-sarja on Mädät omenat, joka on Elisa Viihteen tuorein alkuperäissarja. Se tulee esitettäväksi Elisa Viihde Viaplayhin vuonna 2021. Sarja ohjaavat Marja Pyykkö ja Pamela Tola ja pääosissa näyttelevät muun muassa Satu Tuuli Karhu, Armi Toivanen ja Santeri Kinnunen.

Virolaisista elokuvaprojekteista suomalaisille on varmaankin tutuin Indrek Harglan suosituista keskiaikaan sijoittuvista Apteekkari Melchior -dekkareista kuvattava elokuvatrilogia, jonka juoni on koottu kaikista seitsemästä kirjasta. Elokuvien ohjauksesta vastaa Elmo Nügane.

Kuvaukset alkoivat Tallinnassa heinäkuun puolessa välissä ja jatkuvat vuoden loppuun saakka. Elokuvien tuotantobudjetti on kuusi miljoonaa euroa. Apteekkarin roolissa on Märten Metsaviir ja muissa pääosissa näyttelevät Alo Kõrve ja Maarja Johanna Mägi.

Yksi elokuvien tuottajista Armin Karu kertoi Viron yleisradiolle, että tekijät haluavat luoda elokuviin tyypillisen keskiaikaisen Tallinnan tunnelman, joten kuvauspaikkoja rakennetaan Tallinnan lisäksi Narvaan, Purtseen, Saarenmaalle ja Latviaan. Esimerkiksi Tallinnan Toompeanmäellä tapahtuvat kohtaukset kuvataan Narvan linnassa.

Ensimmäinen Apteekkari Melchior -elokuva saapuu elokuvateattereihin syksyllä 2021 ja trilogian kaksi muuta osaa vuonna 2022.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut