T24: Keramiikkatyöpaja, virolaisen ruoan kokkikoulu tai marsipaanin maalauskurssi – Tallinna tarjoaa monenlaista tekemistä

Tiziana Schembrin valmistamaa keramiikkaa voi ostaa hänen omasta Ceramic studio 64 -keramiikkastudiostaan. Thea Ekholm

Thea Ekholm

Kristiinen kaupunginosassa Tallinnassa (Endla 64) sijaitsee yksi kaupungin monista pienistä keramiikkapajoista. Siellä työskentelee Maltalta kotoisin oleva Tiziana Schembri, joka on asunut Tallinnassa miehensä kanssa muutaman vuoden ajan.

Keramiikan valmistuksesta Tiziana innostui jo lapsena, kun hänen äitinsä lähetti tytön kesäkurssille maltalaisen keramiikkataiteilijan Anna Ciavolan luokse.

– Olin silloin 11-vuotias ja innostuin heti saven monipuolisesta luonteesta. Sen jälkeen olen itse opiskellut erilaisia tekniikoita ja lasitteita eri keramiikkastudioissa muun muassa Skotlannin Edinburghissa ja Itä-Lontoossa, Tiziana kertoo.

Tallinnaan hän päätyi muutama vuosi sitten miehensä kautta, joka tuli töihin virolaiseen start up -yritykseen.

– Muutaman vuoden ajan kävin Lontoosta käsin mieheni luona Tallinnassa vierailuilla, mutta lopulta ystävämme houkuttelivat meidät muuttamaan tänne, Tiziana kertoo.

Tiziana Schembrilla on ollut oma keramiikkapaja Tallinnassa jo muutaman vuoden ajan. Ceramic studio 64

Pieni Ceramic studio 64 -keramiikkastudio on jaettu kahteen osaan. Toisella puolella on esillä Tizianan valmistamia keramiikkaesineitä ja -astioita, jotka ovat myynnissä. Toinen puoli studiosta on varattu keramiikan tekemiseen ja keramiikkakurssien pitoon.

– Minulla on studiolla kaksi dreijaa eli vääntöpyörää, joten dreijauskursseja voin pitää kahdelle henkilölle kerrallaan. Keramiikanteon käsinrakennuskursseille mahtuu kuusi ihmistä kerrallaan.

Tizianan studiolla on tarjolla sekä muutaman tunnin kestäviä keramiikkatyöpajoja että kuusi viikkoa kestäviä perusteellisia keramiikkakursseja. Työpajoja järjestetään arki-iltaisin ja -aamuisin sekä tietenkin tilauksesta asiakkaalle sopivana ajankohtana.

– Kaksi tuntia kestävän työpajan hinta on 20 euroa per henkilö ja hinta sisältää kaikki tarvikkeet ja materiaalit. Työpajat ovat olleet suosittuja syntymäpäivälahjoja tai ohjelmanumeroita ystävien illanvietoissa, Tiziana kertoo.

Tiziana itse tykkää kokeilla keramiikan valmistuksessa erilaisia tekniikoita ja lasitteita. Uteliaisuus on johdattanut hänet testaamaan myös erilaisia keramiikan polttomenetelmiä, kuten japanilaista rakua.

Tiziana Schembri valmistaa käyttökeramiikkaa koteihin ja ravintoloille. Hänen tuotteitaan on myynnissä Tallinnassa esimerkiksi Solaris-keskuksessa sijaitsevassa Levi-designmyymälässä ja Fe-galleriassa. Suomessa tuotteita myy teekauppa Teemaa.

Lisäksi Tizianan valmistamia astioita on käytössä Tallinnassa ravintola Yakitorissa ja Maltalla sijaitsevassa The Fork and Cork -ravintolassa.

Tallinnan kiinnostavat kurssit & työpajat

Jos vanhan kaupungin kaduilla käveleminen kyllästyttää, Tallinnan tarjoaa paljon muutakin tekemistä. Päiväristeilynkin aikana ehtii osallistua muutaman tunnin kestävälle kurssille. Paikka työpajasta tai kurssilta kannattaa aina varata etukäteen, niin mahdut varmasti mukaan.

Legendaarinen virolainen Kalevin suklaatehdas järjestää esimerkiksi suklaatyöpajoja, joissa opit valmistamaan herkullisia suklaakonvehteja. Tallinnan ja koko Viron vanhin kahvila, perinteinen Maiasmokk puolestaan järjestää marsipaanin maalauskursseja. Kahvilan marsipaanihuoneessa voi samalla tutustua tämän makean herkun historiaan.

Lisäksi voit työpajoissa oppia valmistamaan saippuaa, tekemään mosaiikkitöitä, maalaaman posliinia, valmistamaan virolaista ruokaa ja lyömään kolikoita. Myös Tallinnassa sijaitsevan Virolaisen käsityön koulutuskeskuksen eli Allikmaja Käsitöön valikoimiin kuuluu monenlaisia kursseja.

Lisätietoa erilaisista työpajoista ja kursseista löydät Visit Estonia -sivustolta.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut