T24 | Tallinnan julkinen liikenne – Helppo ja edullinen tapa tutustua kaupunkiin

Tallinnassa on sujuva ja hyvin toimiva julkinen liikenne, jonka ansiosta kaupunkiin ja sen eri osiin on helppo tutustua. Julkinen liikenne eli bussit, raitiovaunut ja johdinautot kulkevat Tallinnassa päivittäin klo 6.00-23.00.

Matkailijalle Tallinnan julkisen liikenteen käyttö on nykyään todella vaivatonta, sillä matkalipun ostaminen käy helpoiten lähimaksuominaisuuden omaavaa maksukorttia lipunlukulaitteelle vilauttamalla. Silloin saat käyttöösi yhden tunnin voimassa olevan lipun, jonka hinta on 1,50 euroa.

Jos ostat päivän aikana enemmän kuin kolme lippua, järjestelmä muuttaa sen automaattisesti päivälipuksi, jonka hinta on 4,50 euroa.

Muista näyttää maksukorttia leimauslaitteelle aina kulkuneuvoon noustessasi. Lippua ei veloiteta kortiltasi saman tien, vaan järjestelmä seuraa kortin käyttöä ja veloittaa sitten matkustajan kannalta edullisimman lippuvaihtoehdon.

Toinen vaihtoehto on ostaa matkalippu lippuautomaatista, joita on nykyään sekä Eckerö Linen että Viking Linen käyttämässä A-terminaalissa että Tallinkin käyttämässä D-terminaalissa. Automaatti löytyy myös Tallinnan lentokentältä ja linja-autoasemalta.

Automaatista voi ostaa vain yhden tunnin ajan voimassa olevan lipun, jonka hinta on 1,50 euroa. Samalla kertaa voi ostaa myös useamman lipun. Maksuvälineenä automaateissa käy vain kortti.

Lippuautomaatti tulostaa asiakkaalle QR-koodilla varustetun lipun, joka pitää näyttää liikennevälineeseen noustessa. Vain bussin, ratikan ja johdinauton etuosassa sijaitsevat automaatit tunnistavat QR-koodin, joten lippu on käytävä näyttämässä siellä. Lippu tulee leimata aina uudelleen, kun vaihdat tunnin aikana kulkuneuvoa.

Koronaviruksen takia matkalippuja ei tänä kesänä voi ostaa julkisissa liikennevälineissä kuljettajilta, joten muista ostaa lippu aina etukäteen. Ilman lippua matkustava voi saada 40 € sakon.

Myös perinteinen vihreä matkakortti eli Ühiskaart eli on toki vielä käytössä Tallinnassa ja matkailija voi ostaa sen käyttöönsä. Kortti maksaa 2 euroa ja sinne ladataan joko arvoa tai aikaa. Yhden päivän lippu maksaa 4,50 euroa, kolmen päivän lippu 7,50 euroa ja viiden päivän lippu 9 euroa.

Uudet lippuvaihtoehdot on lisätty Tallinnan julkisen liikenteen lippujärjestelmään nimenomaan turisteja varten, jotta heidän liikkumisensa julkisessa liikenteessä olisi helppoa.

− Uudet maksutavat sopii turisteille, joilla ei ole Ühiskaartia. Lisäksi lähimaksaminen auttaa pitämään lentokentälle kulkevat raitiovaunut paremmin aikataulussaan. Aikaisemmin raitiovanut olivat usein myöhässä, kun niin moni ihminen osti lipun kuljettajalta, Tallinnan liikennelaitoksen lippujärjestelmän asiantuntijan Tiit Laiksoon kertoo.

Tallinnan julkisessa liikenteessä matkalippua ei tarvitse näyttää kuljettajalle, joten kulkuneuvoon voi nousta mistä ovesta tahansa. Voimassa oleva lippu pitää kuitenkin pystyä näyttämään lipuntarkastajalle tarvittaessa.

Lue lisää Tallinnan julkisesta liikenteestä Visit Tallinn -sivustolta

Tallinnan julkinen liikenne kuljettaa sinut sujuvasti esimerkiksi seuraaviin kohteisiin:

Jos haluat tutustua Tallinnan naapurikunta Viimsin merellisiin maisemiin, hyppää bussiin 1A, jonka lähtöpysäkki on Viru-keskuksen kellarissa sijaitsevassa bussiterminaalissa. Viimsissä on muun muassa Viron sotamuseo, Viimsin ulkoilmamuseo, rantaravintolat Paat ja OKO sekä Viimsi Spa.

Tallinnan eläintarhaan ja sen naapurissa sijaitsevaan Rocca al Maren kauppakeskukseen kulkevat bussit, 21, 21B, 22 ja 41. Bussit 21, 21B ja 41 lähtevät Balti Jaam -asemalta ja bussi 22 lähtee Estonia-teatterilta.

Rocca al Maren ulkoilmamuseoon pääsee myös busseilla 21, 21B, 41 ja 41B.

Koplin asuinalueelle ja Põhjala tehtaalle kulkee puolestaan raitiovaunu 3, jonka kyydissä pääsee näkemään mukavasti Pohjois-Tallinnaa.

Tallinnan tv-tornille ja kaupungin kasvitieteelliseen puutarhaan kulkevat bussit 34A, 38 ja 49, joista 34A ja 38 lähtevät Viru-keskuksen bussiterminaalista ja bussi 49 Tallinnan lentokentältä.

Head reisi!

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut