Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Viron koronavirustilanne: yksi uusi tartunta, kolme ihmistä sairaalahoidossa ja 69 kuolemantapausta

Viime päivien aikana eri puolilta Eurooppaa on kuulunut huolestuttavia uutisia. Uusien koronavirustartuntojen määrä on lähtenyt nousuun monessa maassa. Virossa tilanne on edelleen hyvä, sillä uusia koronavirustartuntoja on vai 1,9 kappaletta 100 000 ihmistä kohden.

Viron terveysviraston maanantaina julkaisemien tilastojen mukaan maassa ei ole viimeisen 24 tunnin aikana löytynyt yhtään uutta koronavirustartuntaa. Parhaillaan sairaalahoidossa on koronaviruksen takia kolme ihmistä ja kuolemantapauksien määrä on edelleen 69, eikä kesäkuun alun jälkeen ole rekisteröity uusia koronaviruksesta johtuvia kuolemantapauksia.

Virossa on tammikuun 31. päivän jälkeen tehty yhteensä 117 046 koronavirustestiä, joista 2 034 on osoittautunut positiivisiksi.

Koronaviruksen takia Virossa on vielä voimassa joitakin kokoontumisrajoituksia. Sisätiloissa järjestettävän tapahtuman maksimiosallistujamäärä on 1 500 ihmistä ja ulkona järjestettävä tapahtuma 2 000 ihmistä.

Aikaisemmin voimassa ollut 2+2-sääntö eli samassa seurueessa voi olla enintään kaksi ihmistä ja muihin on pidettävä 2 metrin turvaväli, on enää vain suositus.

Virossa kauppakeskukset ja niiden myymälät ja ravintolat ovat normaalisti avoinna, samoin muut baarit ja ravintolat. Myös yökerhot ovat avanneet ovensa jälleen heinäkuun alussa.

Lisätietoja Viron koronavirustilanteesta löydät Viron terveysviraston verkkosivuilta.