Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24 | Tallinnan sataman uusi risteilyterminaali on jo harjakorkeudessa – Terminaali otetaan käyttöön heinäkuussa 2021

YIT parhaillaan Tallinnan satamaan rakentama uusi, ympäristöystävällinen risteilyterminaali on jo saavuttanut harjakorkeuden. Kansainvälisille risteilymatkustajille uusi terminaali avautuu heinäkuussa 2021.

Tallinnan sataman risteily- ja lauttaliikenteen business managerin Ingrid Berezin mukaan yritys on täysin sitoutunut saattamaan päätökseen uuden terminaalin rakennustyöt.

– Olemme vakuuttuneita, että koronapandemia aiheuttama tauko risteilymatkustuksessa on vain väliaikainen ja pian voimme taas toivottaa kansainväliset risteilyvieraat ja laivayhtiöt tervetulleiksi Tallinnaan, Ingrid Berez toteaa Tallinnan sataman tiedotteessa.

Tallinnan satama on sitoutunut noudattamaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteita kaikessa toiminnassaan. Niinpä kansainvälisiä risteilyvieraita odottaa ensi kesänä uusi, huipputekninen terminaali, joka on suunniteltu kestävän kehityksen periaatteiden mukaan ja rakennettu ympäristöystävällisistä materiaaleista. Sekä rakennuksen sisä- että ulkopuoli on suunniteltu ympäristöystävällisesti ja energiatehokkaasti.

– Terminaalirakennus esimerkiksi lämmitetään merestä kerättävällä lämmöllä ja se saa energiansa aurinkopaneeleista. Lisäksi rakenneukseen asennetaan led-valaistus, lämpötilaohjattu ilmanvaihtojärjestelmä ja luonnollinen savun- ja lämmönpoistojärjestelmä, Ingrid Berez kertoo.

Lisäksi terminaalissa käytetään energiatehokkaita, ympäristöystävällisiä ja pohjoismaiseen ilmastoon sopivia ratkaisuja, joiden avulla rakennusta voidaan käyttää risteilykauden ulkopuolella tapahtumien, konserttien ja konferenssien järjestämiseen.

Tallinnan satama korosti uuden terminaalin suunnittelutyössä myös paikallisyhteisöjen ja paikallisten asukkaiden huomioimista.

– Osa vastuullista liiketoimintaa ja kestävää kehitystä on huomioida risteilyvieraiden lisäksi paikallisten asukkaiden tarpeet. Uuden terminaali myötä avaamme Tallinnan merenranta-alueen myös kaupungin asukkaille. Terminaalin katolle tulee kaikille avoin kävelykatu ja risteilysesongin ulkopuolella rakennusta voidaan käyttää erilaisiin tapahtumiin, Tallinnan sataman markkinointi- ja viestintäpäällikkö Sirle Arro kertoo.

Lisäksi Tallinnan satama tekee yhteistyötä Tallinnan kaupungin kanssa ”Houkutteleva kävelytie sataman ja kaupungin välillä” -hankkeessa, jonka tarkoitus on rohkaista risteilymatkustajille retkiä järjestäviä yrityksiä järjestämään enemmän kävelyretkiä bussikiertoajelujen sijaan.

Hankkeen tavoitteena on myös motivoida risteilymatkustajia käymään muissakin nähtävyyksissä kuin Tallinnan Vanhassakaupungissa.

Uuden terminaalin rakentamisesta vastaa YIT ja sen budjetti on 13 miljoonaa euroa.

Kolmikerroksisessa terminaalirakennuksessa on tilaa noin 4 000 neliömetriä ja sen oheen rakennetaan leikkipuisto ja pysäköintialue. Uusi terminaali valmistuu Tallinnan sataman A-terminaalin naapuriin.