T24: Lue, mitä kaikkea Tallinnassa tapahtuu tänä syksynä

Vuonna 2020 Virossa saatiin reilusti keskimääräistä enemmän auringonpaistetta. Thea Ekholm

Thea Ekholm

Kun heinäkuu vaihtuu elokuuksi, Tallinnassa on luvassa monia tapahtumia, jotka peruuntuivat koronaviruksen takia keväällä.

Syksyn aikana Tallinnassa järjestetään esimerkiksi Tallinn Music Week, Tallinn Cocktail Week, Tallinn Coffee Festival, Bocuse d'Orin Euroopan osakilpailu ja Jazzkaar-festivaali, jotka kaikki piti alun perin järjestää jo viime keväänä.

Osa kesäksi suunnitelluista tapahtumista puolestaan siirtyi suoraan vuodella eteenpäin, kuten Rammsteinin konsertti ja Piritan luostarin raunioilla järjestettävä Birgitta-festivaali.

– On hienoa, että esimerkiksi suomalaisten suosimat Tallinnan keskiaikapäivät, jotka normaalisti järjestetään heinäkuussa, voidaan järjestää parantuneen koronavirustilanteen takia nyt elokuussa, Tallinnan matkailutoimiston Visit Tallinnan markkinointipäällikkö Mall Oja toteaa.

Elokuun puolivälin jälkeen Tallinnan tapahtumatarjonta vilkastuukin huomattavasti.

– Syksy on mitä mainioin aika vierailla Tallinnassa. Sää on vielä hyvä, mutta ei enää niin tukahduttavan kuuma kuin kesällä, Mall Oja vinkkaa.

Koronaviruksen takia Virossa on vielä voimassa muutamia tapahtumia koskevia kokoontumisrajoituksia. Sisätiloissa järjestettävän tapahtuman maksimiosallistujamäärä on 1 500 ihmistä ja ulkona järjestettävä tapahtuman 2 000 ihmistä.

Aikaisemmin voimassa ollut 2+2-sääntö eli samassa seurueessa voi olla enintään kaksi ihmistä ja muihin on pidettävä 2 metrin turvaväli, on enää vain suositus, ei määräys.

– Tapahtumajärjestäjät ovat huomioineet erilaiset rajoitukset ja suositukset erittäin hyvin. Joka paikassa on tarjolla käsidesiä, monissa tapahtumissa tiloja ei ole myyty täyteen ja yleisöä ohjataan, kun he poistuvat paikalta, ettei tartuntavaaranaiheuttavia ruuhkia synny, Mall Oja kertoo.

Tässä ovat Tallinnan syksyn 2020 huipputapahtumat

Elokuu

Mökki! Loma ja arkkitehtuuri 1900-luvun Virossa -näyttely Viron arkkitehtuurimuseossa 14.8.

Tallinnan keskiaikapäivät 15.-16.8.

Tallinn Cocktail Week 22.-29.8.

Tallinn Music Week 26.-30.8.

Tallinn Food Truck Festival 28.8.

Ado Vabbe – Wunderbar -näyttely Kumussa 28.8.

Museoiden yö 29.8.

Muinaistulien yö 29.8.

Tallinnan kulttuuriyön festivaali 29.8.

Syyskuu

Arvo Pärt -päivät 2.9. ja 4.9.

Kadriorgin kirjallisuusfestivaali 5.9.

Ironman Tallinn 5.9.

Tallinn Coffee Festival 5.-6.9.

Disainiöö – Designin yö 14.-20.9.

Valo kulkee Kadriorgissa -festivaali 16.-19.9.

Lokakuu

Bocuse d'Orin Euroopan osakilpailu 15.-16.10.

Jazzkaar-festivaali 9.-14.10.

Tallinn Fashion Week 21.10.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut