Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Virossa on hukkunut tänä kesänä enemmän ihmisiä kuin koko viime vuonna

Tämän vuoden heinäkuun loppuun mennessä Virossa oli hukkunut 37 ihmistä. Vuonna 2019 hukkuneiden kokonaismäärä Virossa oli 36 ihmistä.

Viime vuonna kolmen kesäkuukauden aikana Virossa hukkui yhteensä 17 ihmistä. Tänä vuonna hukkuneiden määrä on kasvanut ja 14 ihmistä oli hukkunut jo heinäkuun alkuun mennessä.

Vertailun vuoksi Suomessa on kuluvan vuoden heinäkuun 17. päivään mennessä hukkunut jo 69 ihmistä, joista 34 hukkui touko-heinäkuun aikana. Viime vuonna Suomessa hukkui touko-heinäkuussa 37 ihmistä. Vuonna 2019 Suomessa hukkui yhteensä 50 ihmistä.

Tietoja suomalaisten hukkumiskuolemista keräävän Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto ry:n mukaan Suomessa hukkuu tapaturmaisesti vuosittain 100-150 ihmistä, mikä on asukaslukuun suhteutettuna selvästi enemmän kuin muissa Pohjoismaissa.

Virossa moniin hukkumistapauksiin liittyy samanlaisia tarinoita ja myös alkoholilla on niissä osuutta. Jotkut hukkumiskuolemat ovat tapahtuneet sen jälkeen, kun ihminen on pudonnut veteen, toiset silloin kun ihminen on ollut uimassa.

Viron pelastuslaitoksen torjuntaosaston johtaja Viktor Saaremets kertoo Viron yleisradion haastattelussa, että keski-ikäiset humalaiset miehet hukkuvat usein ja suurin osa hukkumistapauksista sattuu järvillä ja lammilla.

Viron pelastuslaitos tekeekin nykyään monenlaisia tarkastuksia tällaisten onnettomuuksien estämiseksi. He esimerkiksi tarkistavat onko veneissä mukana olevilla lapsilla pelastusliivit ja ovatko vesistöjen lähellä olevat ihmiset humalassa vai selvinpäin.

Viimeisimpien tilastojen mukaan Virossa toukokuussa 2020 hukkuneista ihmisistä 63 prosenttia oli humalassa. Kesä- ja heinäkuun tilastoja ei ole vielä saatavilla.

– Korkein mitattu promillemäärä oli 5,6, mikä tarkoittaa sitä, että henkilön olisi pitänyt olla jo kuollut. Keskimääräinen mitattu veren alkoholipitoisuus oli hiukan yli 2 promillea. Sekin on vaarallisen korkea määrä ja vaikuttaa esimerkiksi ihmisen koordinaatiokykyyn, Saaremets toteaa.