T24: Mobiilisovellusten ansiosta pysäköinti Tallinnassa on nykyään helppoa myös matkailijoille

Kuvituskuva vtap

Thea Ekholm

Pysäköinti Tallinnassa on tuottanut aikaisemmin suomalaismatkailijoille päänvaivaa, sillä kolikoilla tai kortilla toimivia pysäköintiautomaatteja on ollut harvassa, eikä pysäköinnin mobiilimaksaminen ole onnistunut kaikissa paikoissa suomalaisella puhelinliittymällä.

Nykyään tarjolla on useampikin mobiilisovellus, joita voi käyttää suomalaisella Sim-kortilla. Osa niistä toimii Tallinnan lisäksi myös muualla Virossa.

Helppokäyttöisten sovellusten kehittäjät ovat palveluillaan halunneet helpottaa erityisesti Viroon saapuvien matkailijoiden pysäköintiongelmia.

Tallinna24 listasi yleisimmät Tallinnassa toimivat pysäköintisovellukset.

ParkMan

Suomessa jo pitkään toiminut ParkMan-mobiilisovellus toimii myös Virossa. Tallinnassa sillä voi maksaa pysäköinnin EuroParkin ulkopysäköintipaikoilla. Sovellus näyttää vihreällä värillä ne parkkipaikat, joissa sitä voi käyttää. Sovellus on ladattavissa sekä Apple Storesta että Googlen Play-kaupasta.

Pargi.ee

Virolainen Pargi.ee -sovellus toimii Tallinnan lisäksi ainakin Tartossa, Pärnussa ja Narvassa. Sen voi ladata puhelimeensa jo Suomessa, mutta aktivointi onnistuu vasta Virossa, jossa sovellus pyytää soittamaan nopean puhelun numeron varmennusta varten. Maksua varten sovellukseen voi syöttää joko pankki- tai luottokortin tiedot. Tallinnan kaupungin verkkosivujen mukaan käyttäjän pitää ensimmäisellä kerralla maksukortin tietojen syöttämisen yhteydessä turvallisuussyistä tunnistautua palveluun pankkitunnusten avulla. Sovellus on ladattavissa sekä Apple Storesta että Googlen Play-kaupasta.

Barking.ee

Virolaisen Barking.ee -sovelluksen erikoisuutena on se, että sen avulla voi myös varata pysäköintipaikan etukäteen. Tarjolla on myös yksityisiä ja vartioituja pysäköintipaikkoja, joihin ei muuten olisi mahdollista pysäköidä. Hintojen luvataan olevan aina edullisemmat kuin kadunvarren pysäköintiautomaateissa. Sovelluksella voi myös maksaa useissa autojen itsepalvelupesuloissa. Sovellus on ladattavissa sekä Apple Storesta että Googlen Play-kaupasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut