T24: Itä-Virumaa on tutkitusti ennätysten maakunta – Siellä on eniten ennätyskohteita koko Virossa

Viron itäisin paikka eli yksi ennätyskohteista sijaitsee Narvajoen varressa. Thea Ekholm

Thea Ekholm

Tuore tutkimus kertoo, että Itä-Virumaan alueella sijaitsee eniten jopa Euroopan mittakaavassa merkittäviä ennätyskohteita koko Virossa. Tunnetuimpia niistä ovat muun muassa Viron pisin hiekkaranta Narva-Jõensuussa, Viron korkein vesiputous Valastessa ja Viron korkein rantatörmä Ontikalla.

Tutkimuksen Viron ennätyskohteista teki Itä-Viron Yrityskeskuksen tilauksesta tunnettu virolainen maantieteilijä Taavi Pae, joka on myös koonnut Viron kansalliskartaston.

– Tilasimme tutkimuksen Tarton yliopistolta pahimpaan korona-aikaan huhtikuussa 2020. Tutkimuksen tavoitteena oli kartoittaa Itä-Virumaan ennätyskohteet ja niiden avulla luoda uusia motiiveita sekä kotimaan että ulkomaan matkailijoille vierailla Itä-Virossa, Itä-Virumaan matkailukoordinaattori Kadri Jalonen kertoo.

Iloinen yllätys tutkimuksen tilaajille oli se, että Itä-Virumaan maakunnassa sijaitsee eniten ennätyskohteita koko Virossa. Alueelta löytyy koko Viron mittakaavassa kiinnostavia ennätyskohteita.

– Tutkimuksen mukaan Itä-Virumaa on koko Viron ennätysrikkain alue, josta löytyy 34 eri kohdetta. Humoristisesti voisi sanoa, että Itä-Virumaa on ennätysten maa, Taavi Pae naurahtaa.

Itä-Virumaan turismiklusterin tarkoituksena on varustaa jokainen ennätyskohde infokyltillä, joka kertoo matkailijoille paikasta, sen taustasta ja historiasta. Lisäksi kohteista on tarkoitus tehdä kartta, jonka perustella matkailija löytää ennätyskohteet helposti.

– Ensimmäinen infokyltti on jo asennettu Viron itäisimpään kohtaan, Narvajoen rannalle. Pyrimme hankkimaan rahoitusta, jonka avulla pääsemme toteuttamaan myös muut kyltit, Kadri Jalonen sanoo.

Kaikki Itä-Virumaan ennätyskohteet löytyvät jo Google Mapsista, jonka löydät täältä .

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.