T24: Itä-Virumaa on tutkitusti ennätysten maakunta – Siellä on eniten ennätyskohteita koko Virossa

Viron itäisin paikka eli yksi ennätyskohteista sijaitsee Narvajoen varressa. Thea Ekholm

Thea Ekholm

Tuore tutkimus kertoo, että Itä-Virumaan alueella sijaitsee eniten jopa Euroopan mittakaavassa merkittäviä ennätyskohteita koko Virossa. Tunnetuimpia niistä ovat muun muassa Viron pisin hiekkaranta Narva-Jõensuussa, Viron korkein vesiputous Valastessa ja Viron korkein rantatörmä Ontikalla.

Tutkimuksen Viron ennätyskohteista teki Itä-Viron Yrityskeskuksen tilauksesta tunnettu virolainen maantieteilijä Taavi Pae, joka on myös koonnut Viron kansalliskartaston.

– Tilasimme tutkimuksen Tarton yliopistolta pahimpaan korona-aikaan huhtikuussa 2020. Tutkimuksen tavoitteena oli kartoittaa Itä-Virumaan ennätyskohteet ja niiden avulla luoda uusia motiiveita sekä kotimaan että ulkomaan matkailijoille vierailla Itä-Virossa, Itä-Virumaan matkailukoordinaattori Kadri Jalonen kertoo.

Iloinen yllätys tutkimuksen tilaajille oli se, että Itä-Virumaan maakunnassa sijaitsee eniten ennätyskohteita koko Virossa. Alueelta löytyy koko Viron mittakaavassa kiinnostavia ennätyskohteita.

– Tutkimuksen mukaan Itä-Virumaa on koko Viron ennätysrikkain alue, josta löytyy 34 eri kohdetta. Humoristisesti voisi sanoa, että Itä-Virumaa on ennätysten maa, Taavi Pae naurahtaa.

Itä-Virumaan turismiklusterin tarkoituksena on varustaa jokainen ennätyskohde infokyltillä, joka kertoo matkailijoille paikasta, sen taustasta ja historiasta. Lisäksi kohteista on tarkoitus tehdä kartta, jonka perustella matkailija löytää ennätyskohteet helposti.

– Ensimmäinen infokyltti on jo asennettu Viron itäisimpään kohtaan, Narvajoen rannalle. Pyrimme hankkimaan rahoitusta, jonka avulla pääsemme toteuttamaan myös muut kyltit, Kadri Jalonen sanoo.

Kaikki Itä-Virumaan ennätyskohteet löytyvät jo Google Mapsista, jonka löydät täältä .

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut