T24 | Koronavirus tyhjensi Tallinnan sataman – Yli 200 kansainvälistä risteilyalusta perui tulonsa tänä kesänä

Viime viikolla Saarenmaan satamassa elettiin historiallisia hetkiä, kun Tallinkin Victoria I -alus saapui sinne. Kyseessä oli nimittäin ensimmäinen matkustajia mukanaan kuljettavan risteilyaluksen vierailu Virossa vuonna 2020.

Matkustajalauttaliikenne on toki kulkenut Helsingin ja Tallinnan välillä kesäkuun puolesta välistä alkaen, kun koronaviruksen aiheuttamat matkustusrajoitukset poistuivat, mutta kansainvälisiä risteilyaluksia ei ole Tallinnan satamassa tänä kesänä nähty.

Tähän mennessä yli 200 alusta on perunut tulonsa. Vaikka koronaviruksen aiheuttamia matkustusrajoituksia on purettu, ei kansainvälinen risteilyliikenne ole vielä palautunut ennalleen.

Lue myös: Koronavirus perui käytönnössä kesän kansainvälisen risteilysesongin sekä Tallinnassa että Helsingissä

Viime viikolla Tallinnan satamassa pysähtyivät kyllä risteilyalukset Aidaaura ja Aidacara, mutta niiden kyydissä oli ainoastaan laivan henkilökunta. Laivat saapuivat Tallinnaan päivittämään laitteistojaan ja samalla niissä tehtiin pieniä korjauksia. Normaalisti risteilyalusten kyydissä kulkisi 1 200 matkustajaa.

– Kyseessä oli ensimmäinen risteilyalusten vierailu Tallinnan Vanhankaupungin satamassa tänä vuonna. Valitettavasti laivojen kyydissä ei ollut matkustajia, varasatamapäällikkö Siim Seeman totesi Viron yleisradion haastattelussa.

Tällä hetkellä ei tiedetä, saapuuko Tallinnan satamaan tänä kesänä ollenkaan risteilyaluksia. Viime kesänä laivat toivat kaupunkiin noin 635 000 kansainvälistä risteilyvierasta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut