T24 | Virossa on diagnosoitu kuusi uutta koronavirustartuntaa viimeisen vuorokauden aikana

Viron terveysviraston maanantaina julkaisemien uusimpien tilastojen mukaan Virossa on viimeisen vuorokauden aikana diagnosoitu kuusi uutta koronavirustartuntaa.

Kaikki uudet koronavirustapaukset ovat löytyneet Tarton maakunnan alueelta. Yksi uusista diagnosoiduista tartunnoista on jäljitetty aiemmin tartunnan saaneeseen henkilöön. Viittä muuta tapausta tutkitaan edelleen.

Viron terveysviranomaisten tekemän epidemiologisen tutkimuksen mukaan maan uusimmista koronavirustartunnoista valtaosa liittyy tarttolaisissa yökerhoissa tapahtuneisiin tartuntaryppäisiin. Tapauksista 37 jäljitettiin Vabank-yökerhoon, 18 Naiiv-baariin ja 15 Shooters-baariin. Kaikki kolme ravintolat sijaitsevat Tartossa.

Tarton maakunnan alueelle on todettu viimeisen kahden viikon aikana yli 40 uutta koronavirustartuntaa. Sen takia Viron hallitus päätti viime viikolla rajoittaa alkoholin myyntiä maakunnan alueella. Viime perjantaista alkaen Tarton maakunnan alueella ei ole saanut myydä alkoholia klo 23 jälkeen. Kielto on voimassa tämän hetkisten tietojen mukaan elokuun loppuun saakka.

Virossa on tähän mennessä tehty 126 738 koronavirustestiä, joista 2 158 eli 1,7 prosenttia on osoittautunut positiiviseksi. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä kahdeksan ihmistä, joista yksi on hengityskoneessa.

Uusia koronaviruksesta johtuvia kuolemantapauksia Virossa ei ole ilmoitettu ja viimeisin kirjattu kuolemantapaus oli kesäkuun alussa. Koronavirukseen on Virossa kuollut yhteensä 63 ihmistä. Luku on laskenut aikaisemmin ilmoitetusta 69:tä, sillä Viron terveysviraston mukaan koronasta johtuvien kuolemantapausten määrä oli aikaisemmin kirjattu tilastoihin väärin.

Tähän päivään mennessä Virossa on koronaviruksesta parantunut jo 1 961 ihmistä

Tarkempia tietoja Viron koronavirustilanteesta löydät täältä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut