T24: Uusi valokuvanäyttely esittelee Tallinnan sataman Amiraliteetin altaan historiaa

Thea Ekholm

Amiraliteetin allas eli Admiraliteedi bassein on Tallinnan vierasvenesatama, joka sijaitsee A- ja D-terminaalien välissä, uuden rakenteilla olevan Porto Franco -keskuksen naapurissa.

Historiallisia valokuvia Amiraliteetin altaan alueesta on nyt esillä Porto Franco -keskuksen ensimmäisen valmistuneen rakennuksen ikkunoissa. Tekstit valokuviin on kirjoittanut Viron akateemisen sotahistoriaseuran kunniapuheenjohtaja ja merihistorioitsija Mati Õun.

Tallinnan satama-alueella on kiinnostava historia. 1800-luvun lopulla siellä korjattiin Venäjän keisarikunnan sota-aluksia ja kun Viro itsenäistyi vuonna 1918, alueella ryhdyttiin valmistamaan panssaroituja ajoneuvoja sekä vaunuja panssaroituihin juniin.

Retrospektiivinen valokuvanäyttely on esillä rakennuksen ikkunoissa, jotka avautuvat sekä Laeva-kadun että Amiraliteetin altaan suuntaan ja siitä voivat nauttia kaikki alueella liikkuvat matkailijat ja ohikulkijat.

Porto Franco

Tallinnan sataman kupeeseen rakenteilla oleva Porto Franco -keskus koostuu kolmesta maanalaisesta kerroksesta ja viidestä maanpäällisestä kerroksesta, joissa sijaitsee parkkihalli, kauppakeskus, toimistotiloja sekä vastikään avattu Citybox-hotelli. Noin 150 000 neliömetrin kokoiseen keskukseen tulee myös Prisma-supermarket. Tämän hetkisten tietojen mukaan keskuksen pitäisi avautua syksyllä 2021.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut