Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24 | Uusi valokuvanäyttely esittelee Tallinnan sataman Amiraliteetin altaan historiaa

Amiraliteetin allas eli Admiraliteedi bassein on Tallinnan vierasvenesatama, joka sijaitsee A- ja D-terminaalien välissä, uuden rakenteilla olevan Porto Franco -keskuksen naapurissa.

Historiallisia valokuvia Amiraliteetin altaan alueesta on nyt esillä Porto Franco -keskuksen ensimmäisen valmistuneen rakennuksen ikkunoissa. Tekstit valokuviin on kirjoittanut Viron akateemisen sotahistoriaseuran kunniapuheenjohtaja ja merihistorioitsija Mati Õun.

Tallinnan satama-alueella on kiinnostava historia. 1800-luvun lopulla siellä korjattiin Venäjän keisarikunnan sota-aluksia ja kun Viro itsenäistyi vuonna 1918, alueella ryhdyttiin valmistamaan panssaroituja ajoneuvoja sekä vaunuja panssaroituihin juniin.

Retrospektiivinen valokuvanäyttely on esillä rakennuksen ikkunoissa, jotka avautuvat sekä Laeva-kadun että Amiraliteetin altaan suuntaan ja siitä voivat nauttia kaikki alueella liikkuvat matkailijat ja ohikulkijat.