T24: Tallinnan lentokenttä kolminkertaisti matkustajamääränsä heinäkuussa

Thea Ekholm

Heinäkuussa 2020 Tallinnan lentokentän kautta kulki 75 682 matkustajaa, mikä on lähes 24 prosenttia viime vuoden heinäkuun matkustajamäärästä. Kuluvan vuoden kesäkuuhun verrattuna matkustajamäärä kuitenkin jo kolminkertaistui.

– Kahden viime kuukauden aikana lentokohteiden määrä on lisääntynyt merkittävästi. Heinäkuussa lennot Tallinnasta Warsovaan, Milanoon, Düsseldorfiin, Edinburghiin ja Dubliniin palautettiin. Lisäksi tarjolla oli muutamia lentoja Espanjan Malagaan ja Gironaan. Myös Ukrainaan oli mahdollista lentää heinäkuussa. Nyt lennot on jälleen keskeytetty, Tallinnan lentokentän hallituksen puheenjohtaja Riivo Tuvike kertoi lehdistötiedotteessa.

Riivo Tuviken mukaan lentokohteiden määrä vaihtelee kuitenkin jatkuvasti koronavirustilanteen mukaan.

– Valitettavasti tilanne muuttuu jatkuvasti ja kohdemaan koronavirustartuntojen määrästä johtuen muutokset lentosuunnitelmissa voivat tapahtua erittäin nopeasti, Tuvike lisää.

Heinäkuussa yksi suosituimmista lentokohteista oli Itävallan Wien, jonne Tallinnasta lensivät AirBaltic, Ryanair ja Wizzair.

Elokuussa Tallinnasta voi lentää suoraan 20 eri kohteeseen. Suorat lennot Virosta Luxemburgiin, Romaniaan, Bulgariaan, Ruotsiin, Portugaliin, Espanjaan, Kroatiaan ja Venäjälle on kuitenkin tämän hetkisten tietojen mukaan kielletty elokuun loppuun saakka.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut