T24: Helsingin Länsisatamaan on avautunut ensimmäinen koronaneuvontapiste

Thea Ekholm

Maanantaina 17. elokuuta Helsingin kaupunki avasi ensimmäisen koronaviruksesta tietoa tarjoavan terveysneuvontapisteen Länsisataman Länsiterminaali 2:ssa.

Lähiaikoina neuvontapisteet avataan myös Olympiaterminaaliin, Katajanokan terminaaliin ja Vuosaaren Hansaterminaaliin.

Terveysneuvontapisteissä tarjotaan laivamatkustajille tietoa koronaviruksen ehkäisystä sekä ohjataan koronavirustestiin ne matkustajat, joilla on koronavirukseen viittaavia oireita. Terveysneuvontapisteissä ei ole ainakaan toistaiseksi koronatestausta, vaan matkustajat ohjataan tarvittaessa Helsingissä oleviin näytteenottopisteisiin.

Tavoitteena on ehkäistä matkoilta saatujen koronavirustartuntojen edelleen leviäminen ja huolehtia matkustusturvallisuudesta.

Terveysneuvontapisteiden toimintamalli on valmisteltu hyvässä yhteistyössä muun muassa Helsingin Sataman, varustamojen, Rajavartiolaitoksen, Tullin, HUSin, Sosiaali- ja terveysministeriön ja THL:n kanssa.

– Toiminta on käynnistetty nopealla aikataululla. Tarkoituksena on löytää tehokkaimmat tavat ehkäistä tartuntojen leviämistä laivamatkustusliikenteen myötä niin, että sosiaali- ja terveydenhuollon rajallisia voimavaroja käytetään mahdollisimman viisaasti, terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen kertoo Helsingin kaupungin tiedotteessa.

Helsingin laivaterminaaleissa tehdään lisäksi useita muita toimenpiteitä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Terminaalitilojen siivoustoimia on tehostettu ja pintoja desinfioidaan säännöllisesti. Lisäksi matkustajille on tarjolla käsidesiä. Matkustajia myös muistutetaan hyvästä käsihygieniasta ja turvavälien pitämisestä.

Laivamatkustajia suositellaan käyttämään kasvomaskeja varsinkin sellaisissa tilanteissa, joissa turvavälienpitäminen on hankalaa. Terminaaleissa on tarjolla rajallinen määrä kasvomaskeja matkustajia varten.

Tällä hetkellä Helsingin satamien kautta kulkee päivittäin noin 10 000-15 000 matkustajaa, mikä on noin puolet vuoden 2019 vastaavan ajan matkustajamääristä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.