T24 | Syntyvyyden lasku Virossa jatkuu – Maassa on heinäkuuhun mennessä syntynyt 7 777 lasta

Viron sisäministeriön väestöasioiden osaston mukaan maassa on rekisteröity heinäkuun loppuun mennessä 7 777 syntymää. Näiden numeroiden valossa voidaan sanoa, että viime vuosien trendi eli syntyvyyden lasku jatkuu Virossa myös vuonna 2020.

Esimerkiksi vuonna 2019 Virossa rekisteröitiin 1 490 kuolemantapausta enemmän kuin syntymiä. Tulos oli odotettu, sillä Virossa ikääntyneiden osuus väestöstä kasvaa ja hedelmällisessä iässä olevien naisten määrä puolestaan vähenee.

Viron väestöministeri Riina Solmanin mukaan Virossa voidaan kuitenkin erilaisilla perhepoliittisilla toimilla saada laskussa oleva syntyvyys taas nousuun.

– On paljon asioita, joita voimme tehdä perhepolitiikan avulla. Ei ole vielä syytä luopua toivosta, Riina Solman totesi Viron yleisradion haastattelussa.

Virossa syntyi heinäkuussa 1 287 vauvaa, mikä on 104 vauvaa vähemmän kuin viime vuonna. Eniten vauvoja syntyi Tallinnassa, 467 kappaletta.

Jos syntyvyys kehittyy loppuvuonna keskimäärin samoin kuin alkuvuonna, Virossa arvioidaan tänä vuonna syntyvän yhteensä 13 300 uutta vauvaa. Se olisi muutama sata vauvaa vähemmän kuin vuonna 2019.

Keväällä alkaneella koronapandemialla ei ole viranomaisten mukaan ollut huomattavaa vaikutusta syntyvyyteen.

Viimeisten yhdeksän vuoden aikana syntyvyys on joka vuosi ollut Virossa alhaisempi kuin kuolleisuus.

Maan väestönkasvun taustalla onkin positiivinen nettomuutto eli Viroon muuttaa enemmän ihmisiä kuin sieltä muuttaa pois. Mukana luvuissa on myös Viron kansalaisten paluumuutto, joka on vilkastunut viime vuosina.

Suosituimmat lasten nimet Virossa heinäkuussa

Heinäkuussa 2020 syntyneiden poikalasten suosituimmat etunimet olivat Robin, Rasmus ja Sebastian.

Suosituimmat tyttölasten etunimet olivat Alisa, Sofia ja Eva.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut