Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Suoraan kuljettajalta ostettavien paperilippujenmyynti lopetetaan Tallinnan joukkoliikenteessä

Koronakevään aikana Tallinnan joukkoliikenteessä lakkautettiin väliaikaisesti mahdollisuus ostaa paperinen matkalippu suoraan kuljettajalta käteisellä. Näin haluttiin estää koronaviruksen leviäminen.

Nyt Tallinnan kaupunki on tullut siihen tulokseen, että paperisten matkalippujen myynti julkisen liikenteen kulkuvälineissä lakkautetaan kokonaan. Päätöstä tuki tieto siitä, ettei lipunmyynnin lakkauttaminen keväällä aiheuttanut suurempia ongelmia julkisessa liikenteessä.

Tallinnan apulaiskaupunginjohtaja Andrei Novikovin mukaan joukkoliikenteen kuljettajat vapautetaan lippujen myyntivelvollisuudesta, jolloin kuljettajat voivat entistä paremmin keskittyä päätyöhönsä eli ajamiseen pysyäkseen aikataulussa.

– Lisäksi Tallinnassa on monipuolinen julkisen liikenteen lipunmyyntijärjestelmä, jossa matkustaja voi maksaa matkansa ladattavalla matkakortilla, älypuhelimeen tilattavalla QR-lipulla tai lähimaksukortilla, Novikov toteaa kaupungin lehdistötiedotteessa.

Lue myös: Tallinnan julkinen liikenne – Helppo ja edullinen tapa tutustua kaupunkiin

Lisäksi paperilipuista luopuminen on Novikovin mukaan ympäristöystävällinen valinta ja linjassa Tallinnan kaupungin toimien kanssa sen pyrkiessä vuoden 2022 Euroopan vihreäksi pääkaupungiksi.

Eniten paperilippuja suoraan kuljettajalta ovat aikaisemmin ostanet Tallinnassa vierailevat matkailijat. Nyt he voivat ostaa matkalipun etukäteen ennen kulkuneuvoon nousemista lippuautomaatista, joita on esimerkiksi sataman A- ja D-terminaaleissa, Tallinnan linja-autoasemalla ja lentokentällä.