T24: Tallinn Music Week menetti vielä viime hetkellä osan artisteistaan pahentuneen koronatilanteen takia

Thea Ekholm

Koronaviruksen takia maaliskuulta elokuulle siirtynyt Tallinn Music Week starttaa vihdoin torstaina 27. elokuuta. Monissa maissa viime aikoina pahentunut koronatilanne karsi festivaalin esiintyjäjoukkoa vielä viime tingassa.

– Korkean riskiluokan maista ei ole tulossa esiintyjiä Tallinn Music Weekille ja koko ajan muuttuvan koronatilanteen vuoksi myös joitain viime hetken muutoksia on tullut esiintyjien osalta, tapahtuman suomenkielisestä tiedotuksesta vastaava Antti Kiuru kertoo.

Tämän hetkisten matkustusrajoitusten vuoksi esiintymisensä Tallinn Music Weekilla joutuivat perumaan tanskalainen Iceage ja brittiartistit KVB ja Chinchilla. Myöskään tanskalaiset yhtyeet Cabal ja Boundaries, sveitsiläiset Coilguns ja Camilla Sparxxx sekä belgialainen Skemer eivät pääse festivaalille.

– Festivaalilla esiintyy nyt taiteilijoita vain niistä Euroopan maista, joista on mahdollista matkustaa Viroon ilman velvollisuutta olla karanteenissa kahden viikon ajan, Tallinn Music Weekin musiikkiohjelmajohtaja Roman Demchenko sanoo.

Rajoituksista ja peruutuksista huolimatta Tallinn Music Week esittelee tänä vuonna 140 artistia kahdeksasta eri Euroopan maasta. Festivaalin tapahtumapaikkoina ovat Telliskiven luova keskus, Noblessner ja Viron taideakatemia.

Tänä vuonna Tallinn Music Week levittäytyy myös Noblessneriin. Tõnu Tunnel

Ohjelmassa on konserttien lisäksi taidenäyttelyitä, keskustelutilaisuuksia, ilmaisia päiväkonsertteja eri puolilla kaupunkia sekä erikoisohjelmaa Lasnamäen ja Koplin kaupunginosien alueella.

– Tilaisuuksissa on varmasti väljää. Jaossa on myös maskeja ja käsidesiä on varattu riittävästi, Antti Kiuru sanoo.

Torstaista 27. elokuuta alkaen Noblessnerin alueella voi nauttia valoinstallaatioista ja ainutlaatuisesta veistoksesta. Muumimuseon pop up -kauppa on avoinna valokuvataiteenmuseo Fotografiskassa. Lisäksi Juhan Kuus -dokumenttivalokuvakeskuksessa Telliskivessa on esillä retrospektiivinen näyttelyn Viron katuvalokuvauksesta viimeisen 40 vuoden ajalta.

Torstaina valokuvataiteenmuseo Fotografiskan tiloissa järjestettäviä Tallinn Music Weekin avajaisia isännöi Tampere-talo sekä Tampere 2026 -hanke, joka edistää kaupungin kulttuuripääkaupunkihakua. Avajaisissa puhuvat muun muassa Viron kulttuuriministeri Tõnis Lukas, Suomen Viron suurlähettiläs Timo Kantola ja Tampere-talon johtaja Paulina Ahokas.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut