T24: Ulkoministeri Pekka Haavisto: ”Viron matkustusrajoituksia ei aiota tiukentaa” – Virossa on nyt 13,8 koronatapausta 100 000 asukasta kohden

Thea Ekholm

Viron terveysviraston maanantaina, elokuun viimeisenä päivänä julkaisemien tietojen mukaan maassa on viimeisen vuorokauden aikana diagnosoitu kaksi uutta koronavirustartuntaa. Molemmat uudet tartunnat löydettiin Harjumaan maakunnan alueelta.

Tällä hetkellä Viron koronaviruksen ilmaantuvuusluku on viimeisen 14 vuorokauden osalta 13,8 tapausta 100 000 asukasta kohden. THL:n viime viikolla julkaiseman liikennevalomallin mukaan Viro sijoittuu tällä tapausmäärällä oranssien maiden joukkoon.

Liikennevalomallin mukaan oranssissa luokan maassa riski koronatartunnalle on korkeampi kuin Suomessa ja ilmaantuvuus ylittää hallituksen asettaman rajan. Suomessa ilmaantuvuusluku oli viime viikolla 2,4 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Viikonloppuna Virossa vieraillut ulkoministeri Pekka Haavisto sanoi sunnuntaina pidetyssä tiedotustilaisuudessa, että Suomi ei suunnittele Viron matkustusrajoitusten tiukentamista. Haaviston mukaan molempien maiden hallitusten on tehtävä kaikkensa varmistaakseen vapaa liikkuminen Suomen ja Viron välillä molempiin suuntiin.

Maanantaina 31. elokuuta Virossa oli koronaviruksen takia sairaalahoidossa 9 ihmistä, mutta kukaan heistä ei ole hengityskoneessa.

Virossa on tähän mennessä tehty yli 148 000 koronavirustestiä, joista 2 375 eli 1,6 prosenttia on osoittautunut positiivisiksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.