Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24 | Korona romahdutti matkustajamäärät – Tallink jättää syksyllä neljä alustaan satamaan

Koronaviruksen toisen aallon aiheuttama epävarmuus ja viime aikoina uudestaan kiristyneet matkustusrajoitukset ovat romahduttaneet Tallinkin matkustajamäärän. Sen takia laivayhtiö joutuu syys-lokakuun aikana jättämään neljä alusta satamaan.

Jo syyskuun ensimmäisenä päivänä keskeytetään Isabellen operointi. Lokakuun alussa ovat vuorossa Silja Symphony ja Romantika. Kaikki alukset pysyvät satamassa maaliskuun 2021 loppuun saakka, ellei toisin ilmoiteta.

Lisäksi Helsinki-Riika-reitillä liikennöinyt Silja Serenade korvataan Baltic Queen -aluksella 16. syyskuuta 2020 alkaen. Tämän seurauksena Silja Serenade jää 13.9. alkaen toistaiseksi Helsingin satamaan.

Laivan palaaminen liikenteeseen riippuu koronapandemian kehityksestä, matkustusrajoituksista ja mahdollisista päätöksistä valtion tuen osalta merikuljetusten turvaamiseksi.

Risteilyjä Helsingistä Riikaan voi edelleen varata normaaliin tapaan ja jo tehdyt varaukset siirretään Baltic Queenille.

– Meidän on valitettavasti tehtävä tämä vaikea päätös Suomen lipun alla seilaavan Silja Serenaden osalta, koska Helsinki-Riika-reitin operointi näin isolla laivalla ei ole nyt taloudellisesti kannattavaa, kun kesäsesonki on päättynyt ja matkustajamäärät ovat romahtaneet, Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene sanoo.

Reitin tämän hetkiset matkustajamäärät ja niiden ennusteet osoittavat, että Tallink voi operoida reittiä tehokkaammin pienemmällä laivalla silti mahdollistaen riittävien turvavälien pitämisen matkustajille. Sen takia Baltic Queen siirtyy reitille.

– Olemme erittäin pahoillamme tästä päätöksestä, sillä se tarkoittaa Silja Serenaden pysäyttämistä satamaan ja miehistön lomautuksia. Meillä ei ole kuitenkaan mahdollisuutta operoida tällä laivalla mitään reittiä taloudellisesti kannattavasti nykyisten matkustusrajoitusten puitteissa ja ilman valtion tukea, Nõgene jatkaa.

Tästä muutoksesta johtuen Tallinkin Victoria I -alus siirtyy operoimaan Tallinna-Tukholma- ja Riika-Tukholma-reiteille 6. syyskuuta alkaen.

Tallinkin ja Silja Linen laivat Helsinki-Tallinna, Turku-Ahvenanmaa-Tukholma, Vuosaari-Muuga ja Paldiski-Kapellskär -reiteillä jatkavat liikennöintiä normaaliin tapaan.