T24: Korona romahdutti matkustajamäärät – Tallink jättää syksyllä neljä alustaan satamaan

Silja Serenade jää 13.9.2020 alkaen toistaiseksi Helsingin satamaan. Marko Stampehl

Thea Ekholm

Koronaviruksen toisen aallon aiheuttama epävarmuus ja viime aikoina uudestaan kiristyneet matkustusrajoitukset ovat romahduttaneet Tallinkin matkustajamäärän. Sen takia laivayhtiö joutuu syys-lokakuun aikana jättämään neljä alusta satamaan.

Jo syyskuun ensimmäisenä päivänä keskeytetään Isabellen operointi. Lokakuun alussa ovat vuorossa Silja Symphony ja Romantika. Kaikki alukset pysyvät satamassa maaliskuun 2021 loppuun saakka, ellei toisin ilmoiteta.

Lisäksi Helsinki-Riika-reitillä liikennöinyt Silja Serenade korvataan Baltic Queen -aluksella 16. syyskuuta 2020 alkaen. Tämän seurauksena Silja Serenade jää 13.9. alkaen toistaiseksi Helsingin satamaan.

Laivan palaaminen liikenteeseen riippuu koronapandemian kehityksestä, matkustusrajoituksista ja mahdollisista päätöksistä valtion tuen osalta merikuljetusten turvaamiseksi.

Risteilyjä Helsingistä Riikaan voi edelleen varata normaaliin tapaan ja jo tehdyt varaukset siirretään Baltic Queenille.

– Meidän on valitettavasti tehtävä tämä vaikea päätös Suomen lipun alla seilaavan Silja Serenaden osalta, koska Helsinki-Riika-reitin operointi näin isolla laivalla ei ole nyt taloudellisesti kannattavaa, kun kesäsesonki on päättynyt ja matkustajamäärät ovat romahtaneet, Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene sanoo.

Reitin tämän hetkiset matkustajamäärät ja niiden ennusteet osoittavat, että Tallink voi operoida reittiä tehokkaammin pienemmällä laivalla silti mahdollistaen riittävien turvavälien pitämisen matkustajille. Sen takia Baltic Queen siirtyy reitille.

– Olemme erittäin pahoillamme tästä päätöksestä, sillä se tarkoittaa Silja Serenaden pysäyttämistä satamaan ja miehistön lomautuksia. Meillä ei ole kuitenkaan mahdollisuutta operoida tällä laivalla mitään reittiä taloudellisesti kannattavasti nykyisten matkustusrajoitusten puitteissa ja ilman valtion tukea, Nõgene jatkaa.

Tästä muutoksesta johtuen Tallinkin Victoria I -alus siirtyy operoimaan Tallinna-Tukholma- ja Riika-Tukholma-reiteille 6. syyskuuta alkaen.

Tallinkin ja Silja Linen laivat Helsinki-Tallinna, Turku-Ahvenanmaa-Tukholma, Vuosaari-Muuga ja Paldiski-Kapellskär -reiteillä jatkavat liikennöintiä normaaliin tapaan.

Tallink-konserni

Tallink-konserni on yksi pohjoisen Itämeren alueen suurimmista matkustaja- ja rahtiliikennevarustamoista. Yrityksellä on yhteensä 15 alusta ja se liikennöi Tallink- ja Silja Line -brändeillä seitsemällä reitillä.

Tallink-konserni työllistää yli 6 000 henkilöä Suomessa, Virossa, Ruotsissa, Latviassa, Venäjällä ja Saksassa. Yhtiö kuljetti vuonna 2019 yli 9,8 miljoonaa matkustajaa ja 380 000 rahtiyksikköä.

AS Tallink Grupp on listattu Tallinnan pörssissä vuodesta 2005 ja Helsingin pörssissä joulukuusta 2018 alkaen.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut