T24 | Viro menetti 400 miljoonaa euroa koronaviruksen aiheuttamien matkustusrajoitusten vuoksi

Viron keskuspankin julkaisemien matkailutilastojen mukaan Viro menetti kuluvan vuoden toisella neljänneksellä 400 miljoonaa euroa koronaviruksen aiheuttamien matkustusrajoitusten takia.

Tilastojen mukaan ulkomaiset turistit käyttivät Virossa huhti-kesäkuun aikana vain 36 miljoonaa euroa. Se on 400 miljoonaa euroa vähemmän, kuin viime vuonna samaan aikaan.

Vuoden 2020 toisella neljänneksellä vain 120 000 ulkomaista turistia onnistui vierailemaan Virossa koronaviruksen aiheuttamien matkustusrajoitusten vuoksi. Se on 94 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Huhti-kesäkuun aikana Virossa vierailleista ulkomaisista matkailijoista joka toinen tuli Suomesta, mutta suomalaisten matkailijoiden osuus oli vain kymmenesosa viime vuoden määrästä. Myös latvialaisten matkailijoiden määrä väheni viime vuoteen verrattuna 82 prosenttia.

Samaan aikaan virolaisten matkat ulkomaille vähenivät 88 prosenttia viime vuodesta.

Lue myös: Kotimaan matkailijat helpottivat hiukan Viron majoitusliikkeiden ahdinkoa kesäkuussa

Viroon tehtyjen päivämatkojen määrä väheni huhti-kesäkuussa 96 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Suurin syy mittavaan pudotukseen oli kansainvälisten risteilyalusten vierailujen peruuntuminen. Normaalisti alukset tuovat Tallinnaan kesän aikana noin 600 000 kansainvälistä risteilyvierasta.

Myös yön yli kestävien matkojen määrä tippui viime vuodesta 93 prosenttia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut