T24: Tallinnassa on voimassa öinen alkoholin myyntikielto – Tavoitteena on estää koronaviruksen leviäminen

Kuvituskuva Katja Juurikko

Thea Ekholm

Lauantaina 29. elokuuta Harjumaan maakunnassa, jossa Tallinnakin sijaitsee, astui voimaan Viron poliisi- ja rajavartiolaitoksen (PPA) asettama öinen alkoholinmyyntikielto. Kiellon avulla pyritään estämään koronaviruksen leviäminen.

Maanantaina 31. elokuuta alkoholin myyntikielto tuli voimaan myös Põlvan, Valgan ja Võrun maakunniassa. Jo aikaisemmin kielto on otettu käyttöön Tarton ja Itä-Virumaan maakunnissa. Myyntikielto on voimassa päivittäin klo 23-06 välisenä aikana.

Myyntikielto koskee baareja ja ravintoloita ja on Viro terveysviraston ja Viron poliisi- ja rajavartiolaitoksen mukaan voimassa toistaiseksi. Sen kesto riippuu suurelta osin ihmisten käyttäytymisestä ja koronavirukseen liittyvien rajoitusten noudattamisesta. Viranomaiset arvioivat myyntikiellon tarpeellisuuden viikoittain.

Viron poliisi- ja rajavartiolaitoksen pohjoisen prefektuurin johtajan Kristian Jaanin mukaan Tallinna on Viron terveysviraston arvion mukaan koronaviruksen tartuntariskin kannalta korkeimman riskin aluetta.

– Viime viikolla Harjumaan maakunnan alueella oli 61 tartuntatapausta ja arvion mukaan osa heistä on saanut tartunnan nimenomaan paikoista, joissa kulutetaan alkoholia, Kristian Jaani kertoo Viron poliisi- ja rajavartiolaitoksen tiedotteessa.

Viron poliisi- ja rajavartiolaitoksen eteläisen prefektuurin johtajan Vallo Koppelin mukaan Tarttoon on elokuun aikana saapunut opiskelijoita monilta alueilta, joissa epidemiologinen tilanne on viime aikoina pahentunut. Näin ollen alueella voimassa olevaa myyntikieltoa ei voida vielä poistaa. Tilannetta arvioidaan uudestaan kuluvan viikon perjantaina Viron terveyslautakunnan kanssa.

– Lisäksi Viron MM-ralli tuo viikonloppuna Tarttoon tuhansia ihmisiä alueilta, joissa koronaviruksen ilmaantuvuusluku on korkea. Laajan myyntikiellon tarkoitus on suojella rallin osallistujia, järjestäjiä ja katsojia, Vallo Koppel toteaa.

Põlvan, Võrun ja Valgan maakuntien osalta öinen alkoholin myyntikielto päättyy maanantaina 7. syyskuuta. Harjumaan, Tarton ja Itä-Virumaan maakuntien kielto jää voimaan toistaiseksi.

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Vaihda vapaalle ja tule Vantaalle – täällä on kaikki!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut