Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24 | Tallinnan lentokentällä ja satamassa alkoivat koronavirustestit riskimaista saapuville matkailijoille – Testin avulla voi välttää karanteenin

Syyskuun ensimmäisestä päivästä alkaen Tallinnan lentokentällä ja sataman A- ja D-terminaaleissa on ollut tarjolla mahdollisuus tehdä koronatesti, jos on saapumassa Viroon koronaviruksen riskimaasta.

Negatiivisen testituloksen saaneen henkilön ei tarvitse jäädä kahden viikon karanteeniin.

Virolaisille koronatesti on maksuton ja ulkomaalaiset voivat maksaa testin korttimaksulla paikan päällä. Viron terveysvirasto ei kertonut koronatestin hintaa ulkomaalaisille tiedottaessaan asiasta.

Tällä hetkellä Viro pitää maita, joissa koronavirustartuntojen ilmaantuvuusluku on suurempi kuin 16 tapausta 100 000 asukasta kohden kahden viikon aikana, riskimaina.

Viron oma ilmaantuvuusluku oli syyskuun toinen päivä 14,7 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Lentokentän ja sataman koronatestipisteet ovat avoinna päivittäin viimeisen lennon ja viimeisen alukseen saapumiseen asti.

Viroon korkean koronariskin maasta saapuvan henkilön on oltava erityksissä testituloksen saamiseen asti. Vaikka testitulos olisi negatiivinen, pitää henkilön seitsemän päivän ajan välttää turhia kontakteja muihin ihmisiin sekä töissä että vapaa-ajalla.

Toinen koronatesti voidaan tehdä aikaisintaan 7 päivän kuluttua ensimmäisestä testistä ja jos se on myös negatiivinen, henkilö voi jatkaa normaalia elämää.

Jos korkea riskin maasta saapuva henkilö ei tee Viroon saapuessaan koronatestiä, hänet määrätään automaattisesti 14 vuorokautta kestävään karanteeniin.