T24: Viikonloppuna Tallinnassa voi nauttia herkullisesta kahvista – Tallinn Coffee Festival järjestetään jo neljännen kerran

Thea Ekholm

Tallinnan sataman naapurissa sijaitseva Kulttuurikattila isännöi syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Tallinn Coffee Festivalia. Tapahtuman tavoitteena on kahvikulttuurin kehittäminen Virossa.

– Tapahtuma sopii sekä ammattilaisille että harrastelijoille ja siellä voi tutustua kiinnostavimpiin kahvimaailman trendeihin, herkullisiin kahvilaatuihin ja uusimpiin kahvikoneisiin. Lisäksi luvassa on mielenkiintoisia puheenvuoroja kahvin asiantuntijoilta ja baristakilpailuja, tapahtuman tiedottamisesta vastaava Helen Saluveer kertoo.

Tänä vuonna Tallinn Coffee Festival haluaa nostaa esiin paikallisia virolaisia kahviasiantuntijoita ja heidän osaamistaan.

– Tapahtumassa voi tutustua useiden virolaisten kahvipaahtimoiden uutuustuotteisiin ja saada kahviasiantuntijoilta paljon neuvoja ja vinkkejä, tapahtuman pääjärjestäjä Kennet Sarv vinkkaa.

Virolaisten paahtimoiden lisäksi kahvifestivaalilla ovat mukana esimerkiksi Turkin ja Brasilian suurlähetystöt, jotka esittelevät maidensa kahvikulttuuria ja kahveja vieraille.

Tallinn Coffee Festivalilla pääset halutessasi maistamaan myös paljon puhuttua vaahdotettua tai vatkattua kahvia. Tämä trendijuoma, toiselta nimeltään Dalgona-kahvi, joka valmistetaan pikakahvijauheesta, sokerista ja kuumasta vedestä.

– Tapahtumaan voi tulla vaikka ei niin välittäisikään kahvista, sillä tarjolla on myös teetä, kaakaota ja muita kuumia juomia, Kennet Sarv sanoo.

Tallinn Coffee Festivalin järjestämisessä on otettu huomioon kaikki Viron terveysviraston suositukset koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Tapahtuman osallistujamäärä on rajoitettu ja paikalla on useita käsidesiä tarjoavia pisteitä.

Lisätietoja löydät tapahtuman Facebook-verkkosivulta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut