T24 | Viron koronasovellusta on ladattu vasta 100 000 kertaa – Koronavilkun on ladannut jo yli 1,7 miljoonaa suomalaista

Viro lanseerasi oman koronasovelluksensa HOIAn elokuun 20. päivä. Viron terveyden ja hyvinvoinnin tietojärjestelmien keskuksen (TEHIK) mukaan sovelluksen oli ladannut maanantaihin 7. syyskuuta mennessä 100 000 ihmistä.

Suomi lanseerasi oman koronavilkku-sovelluksensa elokuun viimeinen päivä ja jo saman päivän aikana se ladattiin yli 220 000 kertaa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiahon Twitterissa julkaiseman tiedon mukaan sovellusta oli syyskuun ensimmäiseen viikonloppuun mennessä ladattu jo 1,7 miljoonaa kertaa. Näin ollen 30 prosenttia Suomen väestöstä on ladannut sen käyttöönsä.

HOIA-sovellusta hallinnoivan Terveyden ja hyvinvoinnin tietojärjestelmien keskuksen sähköisten palveluiden johtajan Tanel Teran mukaan HOIA on kuitenkin jo kolmatta viikkoa peräkkäin Viron ladatuin mobiilisovellus.

HOIA-sovellus luotiin vapaaehtoisessa yhteistyössä Viron sosiaaliministeriön, Terveyden ja hyvinvoinnin tietojärjestelmien keskuksen (TEHIK) ja 12 virolaisen yrityksen voimin.

HOIA-sovelluksen voi ladata Apple Storesta ja Googlen Play-kaupasta. Se toimii viroksi, venäjäksi ja englanniksi. Sovellusta ei voi ladata, jos samassa puhelimessa on jo käytössä Suomen koronavilkku-sovellus.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut