T24: Tallinnan kaupunki tukee vanhan kaupungin ravintolayrittäjiä alentamalla vuokria

Tallinnan Raatihuoneentorin terasseilla on tänä kesänä ollut tyhjää. Thea Ekholm

Thea Ekholm

Tallinnan kaupunginhallitus kertoi keskiviikkona järjestetyssä lehdistötilaisuudessa alentavansa vanhan kaupungin yrittäjien vuokria 80 prosenttia auttaakseen näitä selviämään koronaviruksen aiheuttamasta matkailijakadosta. Vuokra-alennus koskee baareja, kahviloita ja ravintoloita.

Tallinnan kaupunginhallituksen mukaan ravintola-alan yrittäjien pitäisi edullisemman vuokran ansioista pystyä laskemaan hintojaan. Edullisemmat hinnat puolestaan houkuttelisivat kahviloihin ja ravintoloihin enemmän paikallisia asukkaita nyt kun turisteja ei kaupungissa paljoa ole.

Tallinnan apulaiskaupunginjohtajan Aivar Riisalun mukaan vuokran alennukset koskevat tärkeimmän turistialueen eli vanhan kaupungin lisäksi myös muita keskusta-alueita.

Vuokran alennukset astuvat voimaan syyskuusta lähtien Tallinnan keskustassa, missä normaalisti ovat kaupungin korkeimmat vuokrat. Lisäksi ravintolat voivat halutessaan avata terassin ilman erillistä maksua.

Samaan aikaan Harjumaan maakunnassa, missä Tallinnakin sijaitsee, on voimassa Viron poliisi- ja rajavartiolaitoksen asettama alkoholin myyntikielto klo 23-06 välisenä aikana. Kielto tuli voimaan elokuun viimeinen päivä koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Koronaviruksen aiheuttaman matkustajakadon takia tänä kesänä on Tallinnan Vanhassakaupungissa voinut syödä ja juoda erittäin edullisesti. Alueen ravintolat ovat tiputtaneet hintojaan jopa 50 prosenttia houkutellakseen nimenomaan paikallisia asiakkaita. Tallinnan Raatihuoneentorillakin oluttuopin hinta oli kuluneena kesänä jopa alle neljä euroa, kun hinta on aikaisemmin ollut lähes 10 euroa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut