T24: Tallinnan perinteinen Valo kulkee Kadriorgissa -valofestivaali on peruttu koronaviruksen takia

Valo kulkee Kadriorgissa -tapahtumaa ei järjestetä tänä vuonna koronaviruksen takia. Thea Ekholm

Thea Ekholm

Tallinnassa keskiviikkona 16. syyskuun alkavaksi tarkoitettu Valo kulkee Kadriorgissa -valofestivaali on peruttu koronaviruksen leviämisen estämiseksi Viron pääkaupungissa.

Tallinnan kaupunginhallitus ilmoitti tapahtuman peruuttamisesta maanantaina 14. syyskuuta. Tallinnan apulaiskaupunginjohtaja Kalle Klandorfin mukaan suosittu tapahtuma keräsi viime vuonna 20 000 osallistujaa.

– Valitettavasti emme pysty takaamaan ihmisten turvallisuutta niin suuressa väkijoukossa tapahtuman aikana emmekä julkisissa kulkuneuvoissa ennen ja jälkeen tapahtuman, Klandorf sanoin Tallinnan kaupungin lehdistötiedotteessa.

Koska kaupungin työntekijät eivät pysty arvioimaan tapahtumaan osallistuvien ihmisten terveydentilaa tai mittamaan heiltä kuumetta, Tallinnan kaupunginhallitus näki parhaaksi perua koko tapahtuman.

Tallinnan kaupunginhallitus ei ole peruuttanut kaikkia kaupungin järjestämiä julkisia tapahtumia, mutta vain sellaisten tapahtumien, jossa voidaan taata osallistujien turvallisuus, huolehtia turvaväleistä ja jotka eivät lisää julkisen liikenteen matkustajamääriä, järjestäminen on mahdollista tällä hetkellä.

Viron terveysviraston mukaan Harjumaan maakunnassa on tällä hetkellä diagnosoitu 178 koronavirustartuntaa, joista suurin osa on Tallinnan alueella.

Virossa koronaviruksen ilmaantuvuusluku oli tiistaina 15. syyskuuta 24,61 tapausta 100 000 asukasta kohti.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut