T24: Viron Rakveressa avautui upea ulkoilma-viihdekeskus – Istumaan mahtuu 4 000 katsojaa

Thea Ekholm

Elokuun ensimmäinen päivä Rakveren Vallimäellä (Vallimägi), Rakveren historiallisen linnan naapurissa avautui valtava, lähes seitsemän hehtaarin kokoinen ulkoilma-viihdekeskus.

Viron mittakaavassa on kyse täysin ainutlaatuisesta, ulkona sijaitsevasta viihdekeskuksesta, jossa on iso konserttilava sekä pienempi amfiteatteri. Istumapaikkoja löytyy päälavan ympäriltä 4 000 ihmiselle ja amfiteatterista 800 ihmiselle. Tallinnasta sinne on reilun tunnin ajomatka.

Viihdekeskuksessa voidaan järjestää konsertteja, erilaisia esityksiä, festivaaleja ja jopa urheilukilpailuja.

Puusta rakennetut katsomot luovat Vallimäen viihdekeskuksen konserttilavalle erittäin hyvän akustiikan. Myös intiimimmän amfiteatterin luonnollista akustiikkaa on kehuttu. Lisäksi Vallimäellä on hyvät puitteet ulkoiluun, lenkkeilyyn ja piknikretkeilyyn.

Vallimäellä on myös monipuoliset ulkoilumaastot. Thea Ekholm

Rakveren kaupunginjohtajan Triin Varekin mukaan viihdekeskus on kahden vuosikymmenen takainen unelma. Nyt se pystyttiin toteuttamaan EU:n aluekehitysrahaston tuella, jonka osuus 5,5 miljoonaan euron rakennuskustannuksista oli 2,5 miljoonaa euroa. Rakveren kaupungin osuus hankkeesta oli kolme miljoonaa euroa.

Amfiteatteri toimii pienempänä konserttiareenana, jonne mahtuu 800 katsojaa. Thea Ekholm

Rakveren Vallimäki oli jo aikaisemmin paikallisten asukkaiden keskuudessa tunnettu rakastavaisten kuhertelupaikka eli musumägi. Nyt kuhertelulle on iltaisin entistä paremmat puitteet, kun 300 ulkovalaisinta luon alueelle romanttista tunnelmaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut