T24: Virolainen muoti ja muotoilu esittäytyvät parhaillaan Tallinnan designyön festivaalilla

Thea Ekholm

Maanantaina 14. syyskuuta Tallinnassa starttasi jo 15. kerran järjestettävä Tallinnan designyön festivaali. Nimestään huolimatta kyseessä on koko viikon (14.-20.9.2020) kestävä tapahtuma, jonka ohjelmaan kuuluu näyttelyitä, seminaareja, keskustelutilaisuuksia, muotinäytöksiä, valokuvanäyttelyitä, työpajoja ja suosittu designkatu-myyntitapahtuma.

Tänä vuonna Tallinnan designyön tapahtumapaikkana on Koplissa sijaitseva vanha kumisaapastehdas Põhjala tehas, jonka rustiikki ympäristö antaa kiinnostavat puitteet festivaalin tapahtumille ja näyttelyille. Tallinnan designyön teemana on ”Design for Need”.

Koko viikon ajan Põhjala tehtaan tiloissa on useita näyttelyitä, jotka ovat yleisölle maksuttomia. Esillä on muotisuunnittelija Reet Ausin Can you enter the afterlife, wearing jeans? -näyttely sekä Viron taideakatemian huonekalu- ja valaisinsuunnitteluosaston opiskelijoiden töitä.

Lisäksi esillä on Viron muotoilupalkinnon saajaehdokkaita esittelevä näyttely, joka on avoinna Viru-keskuksessa 21. syyskuuta alkaen.

Haapsalun Graphic Design -festivaalin parhaat julisteet ovat myös esillä Põhjala tehtaalla kuratoituna näyttelynä. Ukraine Design House -näyttely puolestaan esittelee ukrainalaisten muoti-, huonekalu- ja sisustussuunnittelijoiden ja arkkitehtien suunnittelemia tuotteita, joissa yhdistyvät käsityö ja ainutlaatuinen kansanperinne.

Suosittu Tallinnan designyön design- ja muotikatu on avoinna Põhjala tehtaalla lauantaina ja sunnuntaina 19.-20. syyskuuta. Mukana on yli 150 suunnittelijaa ja brändiä esittelemässä tuotteitaan. Tapahtumassa on mahdollista tavata henkilökohtaisesti suunnittelijoita sekä ostaa tuotteita erikoishinnoin.

Lisätietoja Tallinnan designyön tapahtumista löydät täältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.