Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24 | Silja Europa muuttuu ensi viikonloppuna kelluvaksi ostoskeskukseksi Tallinnassa

Koronaviruksen aiheuttaman matkustajakadon takia laivayhtiö Tallink lopetti Silja Europan liikennöinnin toistaiseksi maanantaina 21. syyskuuta alkaen. Ennen kuin Tallinnan satamassa seisovan laivan myymälöiden ja ravintoloiden ruoka- ja juomatuotteet siirretään muille aluksille ja varastoon muuttuu Silja Europa viikonlopun ajaksi kelluvaksi ostoskeskukseksi.

Tulevana viikonloppuna 25.-27. syyskuuta Tallink järjestää satamassa olevalla Silja Europalla ostosviikonlopun, jonka aikana on mahdollista tehdä ostoksia laivan myymälöissä, syödä laivan ravintoloissa ja nauttia viihteestä.

Osallistuminen tapahtumaan edellyttää etukäteisilmoittautumista Tallinkin verkkosivuilla. Koronaviruksen takia osallistujien on myös valittava itselleen tietty osallistumisaika. Kahden tunnin osallistumisajankohtia on viikonlopun jokaisena päivänä kolme. Niille otetaan vain rajoitettu määrä asiakkaita, jotta turvavälit pystytään varmistamaan laivalla.

Idean tapahtumaan Tallink sai asiakkailtaan, jotka ovat maaliskuusta lähtien toivoneet, että satamissa seisovilla laivoilla järjestettäisi jotain erilaista ja jännittävää.

– Toiveita on tullut myös sellaisilta henkilöiltä, jotka eivät normaalisti matkusta laivoilla. Nyt haluamme vastata näihin toiveisiin ja avata Silja Europan ovet viikonlopun ajaksi ostoksista ja hyvästä ruuasta kiinnostuneille, Tallink-konsernin johtokunnan jäsen Piret Mürk-Dubout kertoo yhtiön lehdistötiedotteessa.

Viikonlopun ajan kaikki Silja Europan myymälät, ravintolat, baarit, kahvilat ja kauneushoitola ovat avoinna, jotta asiakkaat pääsevät nauttimaan laivan palveluista mahdollisimman laajasti. Tarjolla on myös viihdettä, kuten trubaduureja, tiedeteatterin esitys ja pienryhmävierailuja komentosillalle.

– Tarkoituksenamme on tarjota erilainen ja mieleenpainuva kokemus, ja teemme kaikkemme, että valitseva koronavirustilanne on mahdollisimman hyvin huomioitu laivalla myös ostosviikonloppuna, Mürk-Dubout sanoo.

Lue myös: Tallinkin syyskuu alkaa mittavilla sopeuttamistoimilla

Tallink-konserni on kesän aikana tehnyt monia merkittäviä muutoksia laivojensa liikennöintiin ja reitteihin koronaviruksen takia.

Kesän jälkeen romahtaneet matkustajamäärät pakottivat laivayhtiön keskeyttämään myös Silja Symphonyn, m/s Romantikan ja m/s Isabellan liikennöinnin näillä näkymin maaliskuun 2021 loppuun saakka.