T24: Tallinnan sataman kävelysillan rakennustyöt ovat vihdoin käynnistyneet – Silta voi valmistua suunniteltua aikaisemmin

Kävelysillan peruskivi muurattiin paikoilleen elokuun lopulla. Tallinnan satama

Thea Ekholm

Tallinnan sataman A- ja D-terminaalit yhdistävän jalankulkusillan rakennustyöt ovat vihdoin käynnistyneet ja sillan peruskivi muurattiin paikoilleen elokuun lopussa.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan jalankulkusillan olisi pitänyt valmistua jo vuonna 2018. Siltahankkeesta tehtiin kuitenkin valitus, joka viivästytti projektin toteuttamista.

Uusi jalankulkusilta rakennetaan Admiraliteetin altaan yli ja sen myötä kävelymatka Tallinnan sataman matkustajaterminaalien välillä lyhenee huomattavasti. Rakenteilla oleva silta on kääntyvää mallia, jotta veneiden kulku Tallinnan vierasvenesatamaan voi jatkua myös tulevaisuudessa.

Rakennusprojektin käynnistymisen myötä julkaistiin uusi aikataulu, jonka mukaan silta valmistuu elokuuksi 2021. Sillan rakentamisesta vastaavan KMG Inseneriehituse AS:n johtokunnan jäsenen Indrek Pappelin mukaan silta saattaa kuitenkin valmistua jo aikaisemmin.

– Vaikka kyseessä on haastava projekti, jonka määräaika on asetettu elokuuhun 2021, olemme silti optimistisia ja toivomme sillan valmistuvan jo ensi keväänä, Indrek Pappelin sanoin peruskiven muuraustilaisuudessa.

Jalankulkusilta on osa Tallinnan sataman Masterplaan 2030+ -suunnitelmaa, jonka tarkoituksena on tehdä satama-alueesta käyttäjäystävällisempi ja houkuttelevampi.

– Tallinnan sataman tavoitteena on luoda sillasta alueelle ainutlaatuinen arkkitehtoninen esine, joka toimii vetovoimatekijänä sekä kaupunkilaisille että matkailijoille, Tallinnan sataman hallintoneuvoston puheenjohtaja Valdo Kalmu kertoi tilaisuudessa.

Kävelysillan suunnittelun perustana on vuonna 2017 järjestetyn arkkitehtuurikilpailun voittajatyö "New Balance 100", jonka suunnittelivat arkkitehtitoimisto Plein06 ja SIA Witteveen + Bos Latvia.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut