Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24 | Suomen ja Latvian asettamat matkustusrajoitukset vähentävät laivavuoroja Helsinki-Tallinna-reitillä ja liikennöinti Helsinki-Riika-reitillä loppuu kokonaan ainakin kuukaudeksi

Suomen ja Latvian hallitusten viime viikolla asettamat uudet matkustusrajoitukset vaikuttivat heti laivayhtiö Tallinkin liikennöintiin.

Tänään 28. syyskuuta voimaan tulleet matkustusrajoitukset Suomen ja Viron sekä Suomen ja Latvian välillä vähentävät laivavuoroja Helsinki-Tallinna-reitillä ja lakkauttavat liikennöinnin Helsinki-Riika-reitillä lokakuun loppuun saakka.

Suomen hallitus otti matkustusrajoitukset uudelleen käyttöön Suomen ja Viron välillä, koska Virossa koronaviruksen ilmaantuvuusluku nousi reilusti yli Suomen asettaman rajaa-arvon, joka on 25 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana.

Tänään maanantaina ilmaantuvuusluku oli Virossa 42,89 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana.

Latvian hallitus puolestaan asetti Suomesta saapuville matkailijoille 10 päivän karanteenivaatimuksen, koska Suomen koronaviruksen ilmaantuvuusluku ylitti Latvian oman raja-arvon, joka on 16 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana.

Uusien matkustusrajoitusten tultua julki laivayhtiö Tallink ilmoitti heti tekevänsä muutoksia Helsinki-Tallinna-reitillä liikennöivän Star-aluksen aikatauluihin.

Lokakuun 3. päivästä alkaen Tallink vähentää Starin viikonloppulähtöjä toistaiseksi. Lauantaisin Star liikennöin Helsingistä Tallinnaan klo 7.30 ja muut lähdöt perutaan. Sunnuntaisin klo 7.30 lähtö on peruttu, muut lähdöt tehdään normaalin aikataulun mukaan. Megastar-alus liikennöi Helsinki-Tallinna-reitillä normaalisti.

– Viime keväänä, kun rajat koronavirustilanteen takia ensimmäisen kerran suljettiin, näimme matkustusrajoitusten vaikutukset matkailuun välittömästi. Matkustajamäärät kaikilla aluksillamme ja reiteillä romahtivat. Näissä olosuhteissa on taloudellisesti täysin mahdotonta jatkaa toimintaa samalla kapasiteetilla kuin ennen. Tavoitteenamme on tietysti ylläpitää mahdollisimman monien alusten ja reittien toimintaa varmistaaksemme, että ihmisten ja tavaroiden vapaa liikkuvuus ei kuitenkaan täysin pysähtyisi, Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene sanoo yhtiön lehdistötiedotteessa.

Eckerö Line ja Viking Line eivät ole ainakaan toistaiseksi ilmoittaneet aikataulumuutoksista Helsinki-Tallinna-reitillä.

Lisäksi Tallink joutuu Latvian hallituksen asettamien matkustusrajoitusten takia keskeyttämään liikennöinnin Helsinki-Riika-reitillä 28.9.2020 alkaen aina lokakuun loppuun asti. Tallink aloitti liikennöinnin reitillä kesäkuussa 2020 ja kesälomakaudella jokaisella lähdöllä oli jopa 1 500-2 000 matkustajaa.

– Matkustajamäärät ovat laskeneet elokuun puolivälistä lähtien, mutta olleet kuitenkin riittäviä Helsinki-Riika-reitin kannattavuutta ajatellen. Nyt ilmoitettujen uusien matkustusrajoitusten myötä on mahdotonta jatkaa reitin liikennöintiä kannattavasti. Tappioidemme minimoimiseksi meidän on valitettavasti keskeytettävä tämä suosittu reitti toistaiseksi, Paavo Nõgene lisää.