T24: Virossa rajoitetaan julkisten tapahtumien yleisökapasiteettia – Tiistaista alkaen sisätiloissa voi järjestää enää 750 hengen tilaisuuksia

Thea Ekholm

Koronaviruksen nopean leviämisen vuoksi Viron hallitus päätti viime viikolla rajoittaa sisätiloissa järjestettävien tapahtumien, kuten kokousten, erilaisten esitysten ja urheilukilpailujen osallistujamäärää.

Tiistaista 29. syyskuuta alkaen Virossa saa sisätiloissa järjestettäviin tapahtumiin osallistua enää 750 ihmistä nykyisen 1 500 sijasta. Tapahtumajärjestäjien on tilaisuuksissaan noudatettava 50 prosentin täyttöastetta, huolehdittava, että osallistujat noudattavat turvavälejä ja tarjottava heille käsidesiä.

Uudet rajoitukset koskevat myös konferensseja. teatteriesityksiä, konsertteja, elokuvaesityksiä ja muita julkisia tapahtumia, joissa on osallistujien käytössä kiinteät istuimet.

Päätöstä uusista rajoituksista tukivat myös Viro terveysvirasto ja hallitusta koronavirukseen liittyvissä asioissa neuvova tieteellinen neuvosto.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.