T24: Tallinnan laululava vaurioitui tuhopolttoyrityksessä tiistaiyönä

Traumamuistosta voi auttaa pääsemään yli sosiaalinen harrastus, jossa saa onnistumisen kokemuksia. (Kuvituskuva). Thea Ekholm

Thea Ekholm

Tallinnan laululavan laulukaari-esiintymislava joutui tuhopolttoyrityksen kohteeksi myöhään illalla tiistaina 29. syyskuuta.

Tallinnan laululavan julkaiseman lehdistötiedotteen mukaan alueella olleiden turvakameroiden tallenteiden mukaan laululavalle saapui tiistai-iltana klo 23 jälkeen henkilö, jonka tarkoituksena oli sytyttää laulukaari palamaan. Tiedotteen mukaan tuhopolttaja sai tapahtumasta palovammoja ja yritti lisäksi esittää paikalle saapuneelle pelastuslaitoksen henkilökunnalle sammuttavansa paloa.

– Voin vahvistaa, että suhteellisen pieni osa laulukaaren takaosasta kärsi tuhopolttoyrityksestä. Tämä ei kuitenkaan vähennä sitä tosiasiaa, että henkilö on tullut tarkoituksellisesti tuhoamaan yhden kansakuntamme symboleista. Tämä on erittäin häpeällinen teko, Tallinnan laululavan johtaja Urmo Saareoja sanoi tiedotteessa.

Tuhopolttajalle oli todennäköisesti yllätys, että laululavan aluetta tarkkaillaan kattavasti valvontakameroilla.

– Valvontakamerat tallensivat kaiken hänen toimintansa alueelle saapumisesta lähtien siihen asti, kun hän kaatoi kanisterista sytytysnestettä, sytytti sen palamaan ja kun palokunta saapui. Sen takia hänen tavoitteestaan ei ole epäilystäkään, Saareoja lisää.

Ihmisten turvallisuuden varmistamiseksi kävijöiden pääsyä laululavalle on toistaiseksi rajoitettu.

– Neuvottelemme tällä hetkellä asiantuntijoiden kanssa saadaksemme arvion siitä, miten pahasti laulukaari on vaurioitunut ja minkälaisia korjauksia on tehtävä.

Urmo Saareojan mukaan on myös mietittävä, voiko Tallinnan laululavan alue jatkossa olla avoinna yleisölle ympäri vuorokauden.

– Toistaiseksi olen puolustanut kaikkialla näkemystä, että alueen on oltava auki ympäri vuorokauden, jotta ihmiset voivat nauttia siellä luonnosta, urheilla ja viettää vapaa-aikaa. Mutta nyt meidän on myös mietittävä, miten voimme suojella laululavaa vahingonteoilta, Saareoja sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.