T24 | Yli 145 000 ihmistä on ladannut Viron koronasovelluksen – 68 ihmistä on ilmoittanut sairastumisestaan sen kautta

Viron pahentunut koronavirustilanne on innostanut virolaisia lataamaan puhelimiinsa HOIA-koronasovellusta entistä aktiivisemmin. Viron terveyden ja hyvinvoinnin tietojärjestelmien keskuksen (TEHIK) mukaan sovelluksen oli syyskuun loppuun mennessä ladannut yli 145 000 ihmistä.

Virossa elokuun lopulla lanseeratun HOIA-sovelluksen on ladannut nyt muutaman viikon aikana yli 21 000 ihmistä. Sovelluksen kautta sairastumisestaan on ilmoittanut tähän mennessä 68 henkilöä. Suomessa Koronavilkku-sovelluksen on ladannut käyttöönsä jo yli 2,2 miljoonaa ihmistä.

Viron terveysviraston julkaiseman tiedotteen mukaan koronatilanne Virossa pahenee, joten on tärkeää käyttää kaikkia keinoja, jotka voivat hillitä viruksen leviämistä edelleen.

Terveysvirasto suositteleekin virolaisia perumaan ulkomaanmatkat ja viettämään tulevat koululomat kotimassa. Lisäksi suositellaan HOIA-koronasovelluksen lataamista ja maskin käyttöä sisätiloissa, joissa ei ole mahdollista pitää kahden metrin turvaväliä muihin sekä julkisissa liikennevälineissä.

Lue myös: Viron HOIA-koronasovelluksen on ladannut vasta 100 000 ihmistä

Viron terveysviraston keskiviikkona 30. syyskuuta julkaisemien tietojen mukaan maassa on viimeisen vuorokauden aikana diagnosoitu 57 uutta koronatartuntaa. Näin ollen Virossa koronan ilmaantuvuusluku on 46,28 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana.

Virossa on tähän mennessä tehty yhteensä 213 000 koronavirustestiä, joista 3 371 eli 1,58 prosenttia on osoittautunut positiivisiksi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut