T24: Viron koronatilanne: 56 uutta tartuntaa, 39 ihmistä sairaalassa ja 67 kuolemantapausta

Thea Ekholm

Viron terveysviraston keskiviikkona 7. lokakuuta julkaisemien tilastojen mukaan maassa on viimeisen vuorokauden aikana diagnosoitu 56 uutta koronavirustartuntaa.

Viron koronaviruksen ilmaantuvuusluku on kuitenkin laskenut hiukan viime viikosta, jolloin se pahimmillaan oli 53,05 tapausta 100 000 asukasta kohden. Tänään keskiviikkona ilmaantuvuusluku oli 51,47 viimeisen 14 vuorokauden ajalta.

Uusista tartunnoista suurin osa eli 29 tapausta on rekisteröity Harjumaan maakunnassa, missä Tallinnakin sijaitsee. Lisäksi Itä-Virumaalta on löytynyt 16 uutta tartuntaa ja Tarton maakunnan alueelta kolme.

Koronaviruksen takia Virossa on sairaalahoidossa tällä hetkellä 39 ihmistä, joista kolme on hengityskoneessa. Koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia on Virossa raportoitu kaiken kaikkiaan 67 kappaletta.

Tähän mennessä Virossa on tehty yli 226 000 koronavirustestiä, joista 3 715 eli 1,64 prosenttia on osoittautunut positiivisiksi.

Koska koronavirus leviää tällä hetkellä nopeasti Virossa, maan terveysvirasto suosittelee maskin käyttöä ruuhkaisissa sisätiloissa sekä julkisessa liikenteessä erityisesti Tallinnassa, Itä-Virumaalla ja Võrussa. Lisäksi terveysvirasto suosittelee välttämään turhaa matkustamista ulkomaille ja asentamaan HOIA-koronasovelluksen omaan puhelimeen.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut