T24: Tallinnan kaupunki käynnistää maskin käyttämiseen kannustavan kampanjan

Kuvituskuva Timo Mustalampi

Thea Ekholm

Tallinnan kaupunginjohtaja Mihhail Kõlvart kertoi keskiviikkona kaupungin järjestämässä lehdistötilaisuudessa, että Tallinnan kaupunginhallitus käynnistää kampanjan, jonka tarkoituksena on rohkaista ihmisiä käyttämään maskia.

Kõlvartin mukaan Tallinnan kaupunki maksaa maskin käyttöön kannustavan kampanjan kulut. Tarkoitus on kuitenkin neuvotella yhteistyöstä yksityisen sektorin kanssa, jotta kaupunki saisi käyttöönsä myös kaupallista mainostilaa.

– Toivomme, että kampanjan kulut eivät nouse korkeiksi. Tallinnan kaupungin viesti ihmisille on, että käytämme maskeja ja toteutamme muita koronaviruksen leviämistä ehkäiseviä toimenpiteitä välttääksemme tiukempia rajoituksia, Kõlvart sanoi lehdistötilaisuudessa.

Myös Viron terveysvirasto suosittelee maskin käyttöä julkisessa liikenteessä sekä ruuhkaisissa sisätiloissa, missä turvavälien pitäminen on mahdotonta.

Tilaisuudessa puhuneen Viron terveysviraston lääketieteellisen johtajan Arkadi Popovin mukaan maskeja tulisi käyttää erityisesti Itä-Virumaalla, Tallinnassa, Maardussa ja Võrun maakunnassa, missä on paljon koronatartuntoja.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut