T24 | Tallinnan keskustahotelleissa voi nyt asua kuukauden samaan hintaan kuin vuokra-asunnossa Mustamäellä

Koronaviruksen aiheuttamat matkustusrajoitukset ovat käytännössä tyhjentäneet Tallinnan keskusta-alueen hotellit kansainvälisistä matkailijoista. Niinpä hotellit ovat ryhtyneet markkinoimaan majoituspalveluitaan kuukausihintaan.

Mainosten perusteella kahden hengen hotellihuoneen kuukausivuokra on samaa luokkaa Mustamäellä sijaitsevien vuokra-asuntojen kanssa. Hotellihuoneen etuna on kuitenkin se, että hinta sisältää jo esimerkiksi lämmityskulut, nettiyhteyden ja pesulapalvelut.

Kuukausihintaan hotellihuoneitaan Tallinnassa markkinoivat tällä hetkellä ainakin Hestia Hotel Europa, Citybox Tallinn, Radisson Park Inn sekä Go Hotel Shnelli, mutta sen tarjous koskee vain opettajia ja opiskelijoita.

Huonevuokrat Tallinnan hotelleissa ovat 290-450 euroa kuukaudessa. Yhden hengen huoneen vuokra on tietenkin edullisempi. Tallinnan keskusta-alueelta on tähän hintaan turha etsiä vuokra-asuntoa, mutta esimerkiksi Mustamäeltä samanhintaisia vuokra-asuntoja voi jo löytyä.

Kuukausivuokran päälle vuokralainen maksaa Virossa kommunaalit eli eräänlaisen yhtiövastikkeen sekä tietenkin vesi- ja sähkölaskun ja nettiyhteyden. Hotellissa nämä kaikki kuuluvat hintaan ja lisäksi liinavaatteet vaihdetaan useamman kerran kuukauden aikana. Aamiainen ei huonehintaan kuulu, mutta hotellihuoneissa on yleensä minijääkaappi ja vedenkeitin, joilla yksinkertainen ruoanlaitto onnistuu.

Hestia Hotell Europan toimitusjohtajan Kaisa Mailendin mukaan heillä oli samanlainen tarjous jo keväällä. Silloin pitkäaikaisen vuokrauksen osuus oli noin 10 prosenttia.

– Uskon, että nyt syksyllä pitkäaikaisen vuokrauksen osuus toiminnastamme on vielä pienempi kuin keväällä. Koitamme kuitenkin kehittää uudenlaisia palveluita aivan kuten Viron talousministeri Taavi Aas kehotti pääkaupunkiseudun asiakaskadosta kärsiviä hotelleja tekemään. Tällaisen innovaation avulla emme kuitenkaan selviä kovin kauaa, Mailendi sanoi Viron yleisradion haastattelussa.

Lue myös: Viron matkailuala pyytää hallitusta jatkamaan palkkatukea ensi kevääseen asti

Tallinnan sataman naapuriin elokuussa avautunut Citybox-hotelli vuokraa yhden hengen huonetta nyt kuukaudeksi 290 eurolla ja kahden hengen huonetta 450 eurolla. Hintaan sisältyy siivous kerran viikossa, mutta liinavaatteet pitää itse pestä hotellin pesutuvassa. Lisäksi hotellivieraiden käytössä on yhteiskeittiö.

– Olemme aloittaneet hotellihuoneiden pitkäaikaisen vuokrauspalvelun koronaviruksen aiheuttaman markkinatilanteen vuoksi. Samaa toimintatapaa on kokeiltu hotelleissamme Norjassa, ja asiakkaat ovat ottaneet sen hyvin vastaan, Citybox Tallinn -hotellin toimitusjohtaja Teele Lepp kertoi Viron Yleisradiolle.

Narva maanteen varressa sijaitsevasta Radisson Park Inn -hotellista saa kahden hengen huoneen kuukaudeksi 400 eurolla. Hinta sisältää siivouksen ja liinavaatteiden vaihdon kerran viikossa sekä hotellin kuntosalin käytön.

Suurin osa hotellien tarjouksista on voimassa vuoden 2020 loppuun saakka. Balti Jaam -juna-aseman naapurissa sijaitsevasta Go Hotel Shnellistä voivat opettajat ja opiskelijat kuitenkin vuokrata huoneen kuukaudeksi 450 eurolla ja tarjous on voimassa koko lukuvuoden ajan eli kesää 2021 saakka. Hintaan kuuluu nettiyhteys ja pysäköinti.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut