T24: Tallinna hävisi Euroopan vihreän pääkaupungin tittelin Ranskan Grenoblelle

Tallinna oli neljän finalistin joukossa, joista valittiin Euroopan vihreä pääkaupunki vuodelle 2022. Tallinnan kaupunki

Thea Ekholm

Euroopan komissio ilmoitti torstai-iltana, että Ranskan Grenoble on valittu Euroopan vihreäksi pääkaupungiksi vuonna 2022. Voittaja valittiin neljän finalistin joukosta. Muut finalistit olivat Tallinna, Ranskan Dijon ja Italian Torino.

Tallinnan kaupunginjohtaja Mihhail Kõlvart onnitteli ilmoituksen jälkeen Grenoblea voitosta ja totesi, että Tallinnan kaupunki on saanut paljon jo pelkästään osallistumalla kilpailuun ja pääsemällä sen finaaliin.

– Jo se, että Tallinna keväällä valittiin kilpailun finaaliin, antoi meille hyvän syyn nostaa kaupungin ympäristöasioiden painoarvoa, tehdä kaupungin organisaatiosta entistä vihreämpi ja keksiä useita uusia ympäristöasioihin liittyviä aloitteita. Tallinna jatkaa vihreällä kurssilla toteuttaakseen monia hankkeeseen liittyviä aloitteita huolimatta siitä, että emme vielä saaneet Euroopan vihreä pääkaupunki -titteliä. Emmekä luovu tavoitteesta tulla vihreäksi pääkaupungiksi, Mihhail Kõlvart sanoi kaupungin lehdistötiedotteessa.

Euroopan vihreä pääkaupunki -titteliä vuodelle 2022 haki yhteensä 18 kaupunkia. Kilpailun finaaliin pääsivät Grenoble, Tallinna, Torino ja Dijon.

Euroopan vihreä pääkaupunki -hankkeen tavoitteena on parantaa eurooppalaisten kaupunkien elinympäristöä ja antaa tunnustusta kaupunkien pyrkimyksille parantaa asukkaidensa elämänlaatua ja elinympäristöä. Euroopan komissio antaa tittelin kaupungille, joka on parantanut kaupunkiympäristöä ja aikoo muuttaa sitä eri toimintojen kautta.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut