T24 | Virossa kotimaan matkailun suosio jatkui elokuussa – Suomalaisten matkailijoiden määrä puolittui viime vuoteen verrattuna

Koronaviruksen aiheuttamat matkustusrajoitukset kasvattivat edelleen kotimaan matkailun suosiota Virossa elokuussa. Viron tilastokeskuksen uusimpien matkailijatilastojen mukaan Viron majoitusliikkeissä yöpyi elokuussa 2020 yhteensä 219 000 kotimaanmatkailijaa, mikä on 8 prosenttia enemmän kuin elokuussa 2019.

Viron tilastokeskuksen analyytikon Helga Laurmaan mukaan tuttu trendi jatkui ja Viron majoitusliikkeissä oli elokuussa taas enemmän kotimaan matkailijoita kuin ulkomaisia turisteja.

– Kaksi kolmasosaa majoitusliikkeiden asiakkaista oli kotimaisia ja kolmasosa ulkomaalaisia. Vuoden 2019 elokuussa tilanne oli päinvastainen, Laurmaa sanoo tilastokeskuksen tiedotteessa.

Elokuussa 2020 Virossa yöpyi 112 000 ulkomaista matkailijaa, mikä on 61 prosenttia vähemmän kuin elokuussa 2019. Suurin osa heistä eli 41 000 ihmistä tuli Suomesta. Latviasta saapui 29 000 matkailijaa ja Liettuasta 12 000.

Viime vuoteen verrattuna suomalaismatkailijoiden määrä puolittui, mutta latvialaisten matkailijoiden määrä kasvoi kolmanneksella ja liettualaisten matkailijoiden viidenneksellä.

Ulkomaisten turistien suosikkikohde oli Harjumaan maakunta, jossa Tallinnakin sijaitsee. Heistä yöpyi siellä 56 prosenttia. Kotimaan matkailijat puolestaan suosivat yöpymisissä Pärnun maakunnan aluetta.

Elokuussa 2020 Virossa oli 1 256 majoituspalveluita tarjoavaa yritystä ja yöpymisen keskimääräinen hinta oli 31 euroa. Se on 8 euroa vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut