T24: Virossa koronaviruksen ilmaantuvuusluku on laskenut ensimmäistä kertaa yli kahteen viikkoon alle 50:en

Thea Ekholm

Viron terveysviraston maanantaina 12. lokakuuta julkaisemien tilastojen mukaan Viron koronaviruksen ilmaantuvuusluku on nyt 46,50 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana. Vielä viime viikolla ja sitä edeltävällä viikolla ilmaantuvuusluku oli Virossa yli 50.

Viimeisen vuorokauden aikana Virossa on diagnosoitu 18 uutta koronavirustartuntaa. Viime viikolla (5.-11.10.) tartuntoja oli yhteensä 266 kappaletta. Kyseessä oli ensimmäinen viikko kahteen kuukauteen, kun koronatartuntojen määrä väheni Virossa.

Koronasta johtuvia kuolemantapauksia oli Virossa viime viikolla vai yksi, kun niitäkin oli edeltävällä viikolla kolme. Yhteensä Virossa on kuollut koronavirukseen 68 ihmistä. Heistä suurin osa on ollut yli 70-vuotiaita.

Tänään maanantaina rekisteröidyistä 18 uudesta koronatartunnasta valtaosa eli kahdeksan tapausta rekisteröitiin Itä-Virumaalla. Harjumaan maakunnasta löytyi neljä, Jõgevamaalta kaksi ja Tarton maakunnasta yksi uusi tartunta.

Tällä hetkellä Virossa on koronaviruksen takia sairaalahoidossa 32 ihmistä, joista yksi on hengityskoneessa. Yhteensä 2 967 ihmistä on jo parantunut viruksesta.

Virossa on tehty yli 233 000 koronavirustestiä, joista 3 883 eli 1,66 prosenttia on osoittautunut positiivisiksi.

HOIA-koronasovellusta on Viron terveyden ja hyvinvoinnin tietojärjestelmäkeskuksen (TEHIK) mukaan ladattu 156 168 kertaa ja sen kautta on ilmoitettu 91 tartuntatapauksesta.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut