Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24 | Koronavirus vei yleisön Tallinnassa järjestettävältä Bocuse d’Or -kokkikilpailulta – Suomalaisfanitkaan eivät päässeet paikalle

Euroopan 20 parasta keittiömestaria tiimeineen on parhaillaan kokoontunut Tallinnaan kilpailemaan maailman arvostetuimman gastronomiakilpailun Bocuse d’Orin Euroopan osakilpailuun. Kymmenelle parhaimmalle on luvassa palkinnoksi paikka ensi vuonna Ranskan Lyonissa järjestettävään loppukilpailuun.

Eri maiden joukkueet ovat saapuneet Tallinnaan tiukkojen turvatoimien saattelemana. Kaikilla osallistujilla on pitänyt olla Viroon saapuessaan mukana negatiivinen koronatestitulos, ja Virossa on heti lentokentällä ollut edessä uusintatesti. Negatiivisen tuloksen saaneet on eristetty omaan kuplaansa, eivätkä he koko kilpailun aikana tapaa muita ihmisiä.

Keittiömestareiden ja heidän tiimiensä lisäksi myös paikan päälle saapuneet median edustajat on testattu. Vaikka itse asun Virossa, ilman todistusta negatiivisesta koronatestistä, ei paikan päälle ollut asiaa. Niinpä normaalin akreditoitumisen lisäksi kävin tiistaiaamuna Saku Suurhallin naapuriin pystytetyssä drive in -testausteltassa koronatestissä. Ilmoitus negatiivisesta tuloksesta kilahti puhelimeen vielä samana iltana.

Koronaviruksen takia Saku Suurhallin naapuriin suunniteltua ruokakylää ja -tapahtumaa ei voitu toteuttaa. Niinpä parkkipaikka on kilpailupäivänä kovin autio, vaikka naapurissa järjestetään yksi maailman arvostetuimmista gastronomiakilpailuista.

Viron tiimi Artur Kazaritskin johdolla on keittiössä torstaina ja Suomen tiimin vuoro on Mikko Kaukosen johdolla perjantaina. Molempina päivinä annokset esitellään Bocuse d’Orin tuomaristolle noin klo 13.45 alkaen ja voittajat ovat selvillä perjantaina klo 17.00.

Koronavirus vei Tallinnassa järjestettävältä Bocuse d’Orin Euroopan osakilpailulta valitettavasti yleisön. Niinpä Saku Suurhallin katsomot kumisevat kisapäivinä tyhjyyttään. Tunnelma on kuitenkin korkealla ja fiilis hyvä. Paikalla olevat joukkueiden tiimit heiluttavat maidensa lippuja ja torvet soivat.

– Kilpailun tunnelmassa on kyllä selkeä ero, kun paikalla ei ole faneja. Normaalisti kilpailuissa on suuren urheilujuhlan tuntua, kun ihmiset juoksevat saadakseen parhaat paikat katsomosta, liput liehuvat ja torvet soivat, Bocuse d’Or Academy Finlandin viestinnästä ja markkinoinnista vastaava Mari Cadaut kertoo.

Bocuse d’Or Europe Tallinnan taustaorganisaatiossa mukana olevien keittiömestareiden Heidi Parkin ja Emmanuel Willen mukaan hienointa oli kuitenkin se, että kaikista koronaviruksen aiheuttamista haasteista huolimatta osakilpailu voitiin järjestää Virossa.

Huippukokkien taistoa voi seurata livenä Bocuse d’Or -kilpailun virallisten nettisivujen kautta torstaina ja perjantaina täällä.