T24: Suomen Bocuse d’Or -tiimi kisaa tänään Tallinnassa – Voittajat ovat selvillä klo 17

Team Finland eli Heikki Liekola, Anni Peräkylä ja Mikko Kaukonen. Thea Ekholm

Thea Ekholm

Suomea edustaa Tallinnassa järjestettävässä Bocuse d’Orin Euroopan osakilpailussa kolmikko Mikko Kaukonen, Anni Peräkylä ja Heikki Liekola. Heidän uurastuksensa kilpailukeittiössä alkaa tänään perjantaina klo 9 ja ensimmäinen annos valmistuu klo 13.50.

Suomen joukkue saapui Tallinnaan jo tiistaina poikkeuksellisesti lentäen, koska kisaorganisaation vaatima toinen koronavirustesti oli helpompi ottaa heti laskeutumisen jälkeen Tallinnan lentokentällä.

– Yleensä mukana kilpailutiimissä on noin 20 henkeä, mutta koronan takia osallistujamäärä oli Tallinnassa rajattu 15 henkilöön. Meitä saapui Suomesta 10 henkeä, Bocuse d’Or Academy Finlandin viestinnästä ja markkinoinnista vastaava Mari Cadaut kertoo.

Koronavirus ei ole kauheasti vaikuttanut Suomen joukkueen harjoitteluun, mutta toki kilpailun aikataulun muuttuminen useampaankin kertaan muutti suunnitelmia.

– Yritimme olla ajattelematta koko koronaa ja pitää mielen positiivisena. Aloitimme harjoittelun helmikuun alussa, mutta koronan takia se loppui maaliskuun puolivälissä. Aloitimme harjoittelun uudestaan täysipäiväisesti kesäkuussa, Mikko Kaukonen kertoo.

Aluksi harjoiteltiin vain arkipäiväisin, mutta lopulta myös viikonloppuisin.

– Täysipäiväinen harjoittelu tarkoittaa vähintään 50-60 tuntia viikossa ja viikonloput päälle, Anni Peräkylä lisää.

Kuvassa keskellä Bocuse d’Or Europe Tallinnan presidentti Dimitri Demjanov, jonka sitkeän työn ansiosta Viro pääsi isännöimään kilpailua. Thea Ekholm

Viron osakilpailun pääraaka-aineet ovat viiriäinen ja monni. Viiriäinen oli Suomen joukkueelle tutumpi raaka-aine kuin monni.

– Viiriäinen on ihan hyvä raaka-aine. Monni puolestaan oli uusi tuttavuus ja vähän hankala, mutta kyllä senkin kanssa sinuiksi päästiin, Kaukonen sanoo.

Lue myös: Koronaviruksen takia Bocuse d’Or -kokkikilpailua voi halutessaan seurata livenä kotisohvalta

Koronaviruksen takia kilpailussa ei ole paikalla yleisöä. Miten se vaikuttaa joukkueen tunnelmaan ja suoritukseen?

– Yleensä yleisön sulkee pois mielestään suorituksen aikana, joten vaikutus ei ole kauhean iso. Ikävämpi asia on faneille, jotka eivät päässeet tällä kertaa kilpailupaikalle. Täällä Virossa olisi varmasti ollut normaalia enemmän suomalaisia, kun kyse on niin sanotusti kotikisoista, Heikki Liekola sanoo.

Keskiviikkoiltana Suomen joukkueen tavoitti yllättävä ja järkyttävä tieto Bocuse d’Or Academy Finlandin presidentin Matti Jämsénin kuolemasta.

– Kävimme porukalla asiaa läpi ja itkimmekin. Sen jälkeen oli vain pakko koota itsensä. Matti olisi kuitenkin halunnut meidän kilpailevan. Surulle on sitten enemmän aikaan kilpailun jälkeen, Heikki Liekola kertoi joukkueen tunnelmista torstaina.

Bocuse d’Orin Euroopan osakilpailun tulokset eli mitkä 10 joukkuetta pääsevät loppukilpailuun Ranskan Lyoniin, selviävät perjantaina 16. lokakuuta klo 17 alkaen.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut