T24: Virossa astuivat tänään voimaan uudet matkustusrajoitukset – Negatiivinen koronatesti mahdollistaa saapumisen Suomesta Viroon ilman karanteenia

Thea Ekholm

Maanantaina 19. lokakuuta Virossa astuivat voimaan uudet matkustusrajoitukset. Niiden mukaan Viroon voi matkustaa vapaasti ilman karanteenia maista, joiden koronaviruksen ilmaantuvuusluku on alle 47,8 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana.

Tällä hetkellä Suomen ilmaantuvuusluku ylittää Viron asettaman raja-arvon. Viro on kuitenkin luonut poikkeussäännöt Suomelle, Latvialle ja Liettualle tavoitteenaan luoda jo keväällä käytössä ollut Baltian kupla, joka mahdollisti matkustamisen Viron, muiden Baltian maiden ja Suomen välillä.

Viron uudet rajoitukset ja niihin liittyvä omaehtoinen karanteeni eivät koske oireettomia ihmisiä, jotka saapuvat Viroon Latviasta, Liettuasta tai Suomesta tekemään töitä, opiskelemaan, terveydellisistä syistä, pakottavista perhesyistä tai kauttakulkua varten.

Lisäksi Viroon voi saapua Suomesta, Latviasta ja Liettuasta ilman karanteenivelvoitetta, jos on mukanaan 48 tunnin sisällä ennen Viroon saapumista otettu negatiivinen koronatesti, eikä ole kahden viikon aikana vieraillut Baltian maiden tai Suomen ulkopuolella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut