T24: Tallink sulki hotellinsa Riiassa – Ovet pysyvät kiinni ensi kevääseen saakka

Tallink Hotel Riga avautuu uudestaan keväällä 2021, kun Tallink SiIja aloittaa uudestaan Helsinki-Riika-risteilyt. Tallink

Thea Ekholm

Tallink-konserni sulki Latvian pääkaupungissa Riiassa sijaitsevan Tallink Hotel Rigan sunnuntaina 18. lokakuuta. Tämänhetkisten tietojen mukaan hotelli pysyy suljettuna kevääseen 2021 saakka. Jos koronavirustilanne paranee ennen ensi kevättä, hotelli voidaan avata myös aiemmin.

Sulkemisen syynä on koronaviruksen aiheuttama huomattava asiakasmäärän väheneminen. Lisäksi koronatartuntojen määrän nopea kasvu on aiheuttanut uusia matkustusrajoituksia Latvian ja sen naapurimaiden välille. Tämä taas on romahduttanut hotellin varaukset.

Tallink Hotelsien johtokunnan jäsenen Ave Svartsin mukaan tällaisessa tilanteessa on mahdotonta pitää hotellitoimintaa käynnissä.

– Hotellien käyttöaste on ollut jo useiden kuukausien ajan alle optimaalisen rajan ja uudet matkustusrajoituksen estävät ihmisiä matkustamasta. Tällaisessa tilanteessa on mahdotonta pitää liiketoimintaa käynnissä ilman taloudellisia menetyksiä. Niinpä olemme päättäneet keskeyttää toimintamme väliaikaisesti ja odottaa tilanteen parantumista, Ave Svarts toteaa yrityksen lehdistötiedotteessa.

– Olemme jo joutuneet irtisanomaan suurimman osan henkilöstöstämme tilanteen takia. Nyt meidän on leikattava kulujamme mahdollisimman paljon seuraavien kuukausien aikana, jotta selviämme tästä tilanteesta ja voimme aloittaa toiminnan heti uudelleen, kun koronapandemia antaa meille siihen mahdollisuuden, Svarts lisää.

Tallink-konsernin neljästä hotellista on avoinna enää kaksi: Tallink Spa & Conference -hotelli ja Tallink Express Hotel, jotka molemmat sijaitsevat Tallinnan matkustajasataman naapurissa.

Konsernin neljäs hotelli Tallink City Hotel sulki ovensa remontin takia jo kesällä ja avautuu uudistettuna keväällä 2021

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut