T24: Korona sulki väliaikaisesti Sedu Koskisen uuden ravintolan Tallinnassa – Uusi ravintola on jo suunnitteilla yhdessä Andy McCoyn kanssa

Thea Ekholm

Sedu Koskinen avasi noin kuukausi sitten Tallinnan matkustajasataman A-terminaalin naapurissa uuden Aino ja Onni -ravintolan. Kyseessä on suomalaisturisteille suunnattu rento tanssi- ja ruokaravintola, jossa on noin 300 asiakaspaikkaa.

Ravintolassa voi laulaa karaokea tai pyörähdellä tanssilattialla. Lisäksi siellä on erillinen vip-tila, jota voi vuokrata sekä iso ulkoterassi. Inspiraatio ravintolan sisustukseen on saatu 1960- ja 70-luvuilta ja menu on ravintoloitsija Sedu Koskisen omaa käsialaa.

Ravintola ehti olla auki viikon verran, kun uudet matkustusrajoitukset iskivät Suomen ja Viron väliseen lauttaliikenteeseen. Koronaviruksen leviämisen estämiseksi vapaa-ajanmatkustus maiden välillä ei enää onnistunut ilman karanteenia ja vain työmatkailu oli sallittua. Sen myötä vähäisetkin suomalaisturistit hävisivät Tallinnan katukuvasta.

Asiakaskadon takia Sedu Koskisen ravintola on nyt suljettu toistaiseksi.

– Viime aikoina ravintola on ollut enemmän ja vähemmän auki. Koronan takia asiakkaita ei ole ja on halvempaa pitää paikka toistaiseksi kiinni. Ravintola on loistavalla paikalla ja uskon tähän bisnekseen kuin vuoreen. Tilanne ei huoleta, sillä kunhan suomalaiset saavat taas matkustaa Tallinnaan niin asiakkaat palaavat, Sedu Koskinen kertoo puhelinhaastattelussa.

Koskisen pitävät Tallinnassa kiireisenä myös muut hankkeet. Samaan taloon Aino ja Onni -ravintolan kanssa on suunnitteilla luksuskylpylä. Se on tulossa Sadamarketin-talona tunnetun rakennuksen katolle.

– Kylpylä on minun suunnittelemani ja se tulee rakennuksessa toimivan hotellin yhteyteen, kunhan tilanne hiukan paranee. Olen tehnyt suunnittelutyötä jo parin vuoden ajan.

Lisäksi Sedu Koskinen ja Andy McCoy käyvät parhaillaan neuvotteluja Tallinnan keskustassa sijaitsevasta isosta ravintolatilasta.

– Sinne on suunnitteilla jotain Hanoi Rocks -vaikutteita sekä ateljeekerros, jossa olisi esillä ja myynnissä Andyn ja hänen hyvän ystävänsä Ronnie Woodsin taidetta. Yläkertaa tulee vielä Sedu´s salong, Sedu kertoo suunnitteilla olevasta projektista.

Uusien ravintolabisnestensä takia Sedu on myös hankkinut asunnon Tallinnan Vanhastakaupungista.

– Olen nyt asunut Tallinnassa pari kuukautta ja viihdyn täällä tosi hyvin. Täällä on kansainvälinen miljöö, jossa viihdyn hyvin. Enkä meinaa muuttaa pois, Sedu naurahtaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut