T24 | Tallinnan joulu on pelastettu – Kaupunki järjestää koko Vanhankaupungin kattavan joulutapahtuman 29. marraskuuta alkaen

Tallinna saa sittenkin joulutapahtuman, vaikka Raatihuoneentorin perinteisistä joulumarkkinoista vastannut virolaisyritys ei tapahtumaa järjestäkään koronapandemian takia.

Perinteisen joulutorin sijaan Tallinnan kaupunki päätti tänä vuonna järjestää joulutunnelmaa koko kaupungin alueelle. Tallinnan kaupunginjohtaja Mihhail Kõlvart on luvannut, että uudenlainen joulukonsepti ja kulttuuriohjelma ulottuvat Tallinnan Vanhankaupungin lisäksi myös muihin kaupunginosiin.

Perinteinen joulukuusi saapuu Tallinnan Raatihuoneentorille 19. marraskuuta, eikä 19. lokakuuta, kuten Tallinna24 aikaisemmin uutisoi ja ensimmäiseen adventtiin eli 29. marraskuuta mennessä syttyvät monet Tallinnan talvi- ja jouluvalot eri puolilla kaupunkia. Lisäksi joulukuun puolella eri puolille Tallinnaa on luvassa useita uusia valoinstallaatioita.

Ensimmäisestä adventista alkaen Vanhankaupungin "Joulumaassa" voi muun muassa ihailla joulukuusia, nauttia jouluisista näyteikkunoista ja taideinstallaatioista, osallistua joululahjatyöpajoihin, askarella joulukortteja, maalata marsipaania, koristella suklaamakeisia ja leipoa pipareita.

Lisäksi vanhan kaupungin museoissa ja nähtävyyksissä järjestetään koko joulunajan erikoisohjelmaa. Nigulisten museossa on tänäkin vuonna esillä Shishin koristelema joulukuusi ja piparitaikinasta valmistettuja taideteoksia on esillä Piparkoogimaania-näyttelyssä 4. joulukuuta alkaen.

Tallinnan Vanhankaupunginjoulu on käynnissä 29.11.2020-10.1.2021. Viimeisimmät tiedot Tallinnan jouluohjelmasta löydät Visit Tallinnan Facebook-sivulta. KORJAUS 28.10.: Poistettu joulutoria järjestävän virolaisyrityksen väärä nimi ja muutettu joulutapahtuman alkamis- ja loppumispäivämäärä. 

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut