T24 | Tallinnan kaupungin toinen koronatukipaketti osoitetaan matkailualan tukemiseen – Luvassa on mittavia vuokranalennuksia

Tallinnan kaupunginhallitus päätti viime viikolla myöntää 80 prosentin vuokranalennuksen pääasiassa Tallinnan Vanhankaupungin alueella kaupungin omistamissa kiinteistöissä toimiville matkailuun liittyville yrityksille.

Vuokranalennuksilla pyritään tukemaan koronakriisin aiheuttamien matkustusrajoitusten koettelemia yrityksiä, kuten ravintoloita, yökerhoja ja erilaisia myymälöitä ja myyntipisteitä.

Kaupunginhallitus teki ehdotuksen vuokranalennuksista jo loppukesästä, mutta niiden toteuttaminen oli mahdollista vasta nyt, kun Euroopan komissio hyväksyi 21. lokakuuta uudet valtiontukitoimenpiteet.

Tallinnan apulaiskaupunginjohtaja Aivar Riisalun mukaan tämä Tallinnan kaupungin toinen koronatukipaketti osoitetaan sellaisille keskusta-alueen yrittäjille, joiden pääsesonki on yleensä kesä.

– Koronakriisistä ja turistien määrän romahduksesta on kärsinyt eniten matkailuala, jonka toiminta ei ehtinyt toipua kesän aikana. Tukemalla Tallinnan keskusta-alueen yrittäjien toimintaa tuemme myös maan taloutta ja monien kaupunkilaisten työpaikkojen säilymistä, Aivar Riisalu sanoi kaupungin julkaisemassa lehdistötiedotteessa.

Tallinnan kaupungin myöntämän vuokranalennuksen määrä riippuu yrityksestä ja sen sijainnista. Kaikki eivät saa automaattisesti 80 prosentin alennusta. Esimerkiksi Viru-kadulla sijaitsevat yritykset saavat vuokrista vain 30 prosentin alennuksen, kun taas yksi yökerho-toimija saa kaupungilta 100 prosentin alennuksen vuokraansa.

Sataprosenttiset vuokranalennukset koskevat myös matkamuistomyymälöitä sekä erilaisia pieniä myyntikojuja, kuten pähkinöiden myyntivaunuja. Myös erilaisia kulttuuripalveluita tarjoavat kaupungin vuokralaiset, kuten teatterit ja museot, vapautetaan vuokranmaksusta.

Tallinnan kaupungin tukitoimet vuokralaisilleen ovat voimassa takautuvasti syyskuun alusta alkaen vuoden 2020 loppuun asti.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut