Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Viro höllensi matkustusrajoituksia – Suomalaiset voivat ainakin tämän viikon ajan matkustaa Viroon vapaasti

Vapaa-ajanmatkailun rajoitusten vapauttamisen taustalla on Suomen alhainen koronaviruksen ilmaantuvuusluku, joka oli mittaamishetkellä eli perjantaina 30. lokakuuta 48,5. Viron luku oli tuolloin 53,4.

Viron uuden linjauksen mukaan maahan voi matkustaa myös vapaa-ajan viettoon niistä maista, joiden ilmaantuvuusluku ei ylitä Viron omaa lukua kymmentä prosenttia enempää. Lisäksi luvun on kaikissa oloissa oltava alle 50 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Näin ollen maanantaista 2. marraskuuta alkaen suomalaiset voivat matkustaa Viroon vapaa-ajanmatkalle ilman ennakkotestausta tai karanteenivelvoitetta perillä viikon ajan sunnuntaihin 8. marraskuuta saakka.

Suomalaisten ei myöskään tarvitse rajalla esittää todistusta työskentelystä tai opiskelusta Virossa, saapumista maahan lähiomaisen tai muun välttämättömän syyn nojalla eikä negatiivista koronatestitulosta.

Toki se täytyy muistaa, että Virosta Suomeen palattaessa matkailijaa odottaa 10 päivän omaehtoinen karanteeni. Tämä ei kuitenkaan koske niin sanottuja ostosristeilijöitä eli henkilöitä, jotka eivät poistu laivasta Tallinnan satamassa.

Seuraavan kerran Viro tarkistaa matkustusrajoituksia perjantaina 6. marraskuuta ja mahdolliset uudet rajoitukset astuvat voimaan maanantaina 9. marraskuuta.