T24: Tallinna on valittu Vuoden 2020 älykkäimmäksi yhteisöksi – Espoo voitti saman tittelin vuonna 2018

Thea Ekholm

Tallinnan kaupunki sai lokakuun lopulla hienoja uutisia. Kansainvälinen The Intelligent Community Forum (ICF) oli valinnut Tallinnan vuoden 2020 älykkäimmäksi yhteisöksi. Huomionarvoista oli se, että Tallinna oli ainoa eurooppalainen kaupunki seitsemän finalistin joukossa, joista voittaja valittiin. Muut finalistit olivat Australiasta, Yhdysvalloista ja Kanadasta.

Tallinna on ollut mukana Intelligent Community Awards -ohjelmassa jo yli kymmenen vuoden ajan. Jo heti ensimmäisellä osallistumiskerralla vuonna 2007 Tallinna selvisi 300 ehdokkaan joukosta seitsemän finalistin joukkoon.

Tallinnan on jo toinen eurooppalainen kaupunki kolmen vuoden sisällä, joka on saanut älykkäimmän yhteisön tittelin, sillä Espoon kaupunki voitti tittelin vuonna 2018. Kaiken kaikkiaan Tallinna on listattu maailman seitsemän älykkäimmän yhteisön listalle kisassa jo kuusi kertaa.

Tallinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Tiit Terikin mukaan palkinnon taustalla on vuosien työ.

– Kansainvälinen yhteistyö on meille tärkeää. Organisaatiot, kuten The Intelligent Community Forum tukevat parhaiden käytäntöjen jakamista. Heidän mallinsa on hyvä esimerkki kaupungeille ja yhteisölle, jotka haluavat kehittää toimintaansa älykkäämmäksi, Tiit Terik sanoo kaupungin lehdistötiedotteessa.

Lue lisää valintakriteereistä, joiden perusteella Tallinna voitti Vuoden 2020 älykkäimmän yhteisön tittelin, täältä.

The Intelligent Community Forum (ICF)

The Intelligent Community Forum (ICF) on maailman laajuinen yhteisö, johon kuuluu 180 kaupunkia, metropolialuetta ja kuntaa.

Sen keskiössä on ajatushautomo, jonka tehtävänä on tehdä jokaisen kotikaupungista loistava paikka elää.

ICF tutkii, edistää ja kokoaa yhteen älykkäiden yhteisöjen parhaita käytäntöjä maailmalta. Se jakaa tietoa digitaalisen tekniikan tarjoamista mahdollisuuksista jäsenilleen, jotta nämä voivat rakentaa vauraita talouksia, rikastaa kulttuuriaan ja ratkaista sosiaalisia ongelmia.

Lisäksi ICF tekee tutkimusta, isännöi tapahtumia ympäri maailmaa, julkaisee kirjoja ja ylläpitää vuotuista kansainvälistä palkinto-ohjelmaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut